Kıymalı Top Börek 6

Kıymalı Top Börek Tarifi

Kıymalı Top Börek 1

Kıymalı Top Börek 2

Kıymalı Top Börek 3

Kıymalı Top Börek 4

Kıymalı Top Börek 5

Kıymalı Top Börek 7

Malzemeler:

3 adet yufka

1 kutu çiğ krema (200 ml)

İçi için;

250 gram kıyma

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 diş sarımsak (isteğe göre konmayabilir de)

Tuz

Karabiber

Kimyon

Üzeri için;

1 paket galeta unu

2 adet yumurtanın beyazı

 

İşte Tarif:

Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Teflon derin bir tavada, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ince ince doğradığımız soğan ve sarımsak hafif pembeleşene kadar kavrulur. Ardından kıyma eklenir ve kıyma suyunu salıp çekene kadar orta ateşte kavrulmaya devam edilir. Kıyma pişince tuz, karabiber ve kimyon isteğe göre eklenip serinlemeye bırakılır.

Börek için, 3 kat yufka aralarına herhangi bir şey sürülmeden üst üste konur. En üstüne 1 kutu krema her yerine gelecek şekilde sürülür. Ardından yufka bıçak yardımıyla önce (+) şeklinde 4 parçaya bölünür. Her bir parça da 7-8er eşit üçgen oluşacak şekilde, resimdeki gibi kesilir. Yani toplamda 28-32 adet arasında bir sayı kadar top börek hazırlanacak. (Benim geniş bir masam olmadığı için, yufkaları üst üste koyduktan sonra, kremayı sürmeden önce (+) şeklinde kestim. Bu çeyrek parçaların üzerine kremadan sürdüm ve daha sonra 7-8 eşit parçaya kestim.)

Her bir parçanın geniş olan ucuna hazırladığımız içten konarak, tüm iç malzemesi yufkaların üzerine paylaştırılır. Ardından her bir parça, üçgenin geniş ucundan ince ucuna doğru top şeklinde yuvarlatıla yuvarlatıla şekildeki gibi sarılır. En son şeklini verirken elinizle hafif bastırarak top şeklini almasına yardımcı olabilirsiniz.

Hazırladığımız top börekler, önce yumurta akına, ardından da galeta ununa bulanıp, yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.  200 derecede soğuk fırına verilip üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra biraz serinletilip istenirse direkt servis tabağına alınır. İstenirse resimdeki gibi çöp şişlere çeri domatesler ile birlikte dizilerek süslenip o şekilde servis yapılır.

Kıymalı top börek servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 367 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.