Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) Tarifi

Malzemeler:

250 gram margarin (bitkisel) (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı hindistan cevizi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında un hariç tüm malzemeler karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay  şekil verilebilen bir hamur hazırlanır. Mutfak tezgahının üzerinde merdane ile istenilen kalınlıkta açılır. (Ben ilk anda biraz kalınca açtım. Daha sonra şekil vereceğim diğer merdane ile biraz daha bastırıp hem süsledim hem de biraz daha incelttim. Ama sonuçta hazırlayacağınız kurabiye çok da incecik olmamalı) Ardından istenilen kurabiye kalıpları kullanılarak kurabiyeler hazırlanır ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.

170 derecede soğuk fırında, üstleri hafif kızarmaya başlayana kadar (20-25 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletilerek servis edilir.

Çocuklarınız ile birlikte eğlenerek hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli ve aynı zamanda alerjik bünyesi olan çocuklar ve büyükler için de harika bir tarif olan hindistan cevizli kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 2282 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.