tiramisu

Tiramisu Tarifi

Malzemeler:

Keki için;

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) kakao

Keki ıslatmak için;

1,5 su bardağı su

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı (tepeleme) nescafe

Kreması için;

900 ml süt

1 yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

250 gram labne peyniri

7 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

2 paket vanilya

Üzeri için;

Kakao

 

İşte Tarif:

Öncelikle fırın 180 dereceye ayarlanır. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kapta elenir. Çırpma kabında yumurta ve toz şeker 4-5 dakika kadar iyice çırpılır. Ardından un, vanilya, kabartma tozu karışımı ve 3 yemek kaşığı kakao eklenip biraz daha karıştırılır ve yağlanmış büyük bir borcama dökülür. Önceden ısıtılmış olan fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar (pişip pişmediği kontrol edilmelidir.) pişirilir ve serinlemeye bırakılır.

Muhallebisi için, süt, yumurta sarısı, toz şeker ve un tencereye konup karıştırılarak pişirilir. Koyu bir kıvam alınca 2 paket vanilya eklenir. Biraz daha karıştırılıp ocaktan alınır. Ardından labne peynir ilave edilir ve blendır yardımı ile güzelce çırpılır ve serinletilir.

Serinleyen kek enine olacak şekilde ortadan kesilir. Yarım kek borcama geri konur. Keki ıslatmak için, su, kahve ve toz şeker karıştırılır. Kahveli suyun yarısı borcamdaki kekin üzerine dökülür. Ardından muhallebinin yarısı kekin üzerine yayılır. Diğer kek parçası muhallebili kısmın üzerine yerleştirilip kalan kahveli su ile ıslatılır. Kalan muhallebiden pasta kreması torbasına biraz ayrılıp, geri kalan tüm muhallebi en üste düzgün şekilde yayılır. Krema sıkma torbasındaki muhallebi ile tiramisunun en üstüne istenilen şekil verilir. En son olarak tiramisunun tamamına boşluk kalmayacak şekilde kakao elenir. Dolapta en az 1-2 saat bekletilmelidir.

Hoş görünümüyle tiramisu servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 5502 kez görüntülendi.

2 comments

  1. Merhaba
    2 çeşit kesme var. Pandispanya keki gibimi keselim.
    Yoksa normal ortadan 2 yemi keselim anlamadım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.