İncirli ve Üzümlü Kurabiye 2

İncirli ve Üzümlü Kurabiye Tarifi

İncirli ve Üzümlü Kurabiye 1

Malzemeler:

250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

1 tepeleme çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için;

6 adet ince ince doğranmış kuru incir

Yarım + çeyrek su bardağı (3/4 su bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için;

Pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir. İncirler küçük küçük doğranır. Bir tabakta doğranmış incirler, bir tabakta kuru üzümler hazırlanır.

Yoğurma kabında eritilmiş margarin, pudra şekeri, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu ve tarçın karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay şekil verilebilen yumuşak bir hamur hazırlanır.

Yoğrulan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp avcumuzun içinde yuvarlak olarak açılır. Ortasına biraz kuru incir, biraz kuru üzüm konup oval olacak ve iç malzemesi tamamen örtülecek şekilde kapatılır. Tost makinesinin tırtıklı yüzüne eğimli şekilde hafifçe bastırılır. Tırtıklı baklavaya benzer bir görünüm alan kurabiyeler yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. 170 derecede soğuk fırına verilir ve üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı gittikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Çok lezzetli ve aynı zamanda alerjik bünyesi olan çocuklar ve büyükler için de harika bir tarif olan incirli ve üzümlü kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1316 kez görüntülendi.

2 comments

  1. Tereyagsiz diyosunuz ama margarin daha zararli ispatlanmis halainsan sagligi ile oynuyosunuz….birde iyi imis gibi tereyagsiz…..

    1. Merhaba, bu tarifleri özellikle süt ve süt ürünü alerjisi olup da yiyecek pek fazla seçenekleri olmayan kişilere özel olarak böyle yazıyoruz, insan sağlığıyla oynamak ya da margarini daha iyi göstermek için değil. Benim kızımda da alerji var ve hiç birşey yiyememektense, bitkisel margarin kullanıp alerjisini arttırmadan arada kurabiye vb yiyecekleri tadabilmek çok önemli olabiliyor bazen.
      Zaten yazdığımız tüm tariflerde isterseniz margarin yerine, her zaman için tereyağı kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.