Fırında Keçi Eti 7

Fırında Keçi Eti Tarifi

Fırında Keçi Eti 1

Fırında Keçi Eti 2

Fırında Keçi Eti 4

Fırında Keçi Eti 3

Fırında Keçi Eti 5

Fırında Keçi Eti 6

Malzemeler:

5 altı büyük parça kemikli keçi eti

1 adet büyük soğan

3 baş sarımsak

3 adet orta boy patates

2 adet orta boy soğan

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Kimyon

Karabiber

 

İşte Tarif:

Parçalanmış kemikli keçi etleri, üzerine hiç su konmadan düdüklüye alınır. Üzerine bir büyük soğan 4’e bölünüp konur ve düdüklü tencerenin düdüğü öttükten sonra kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirilir. Etler haşlanınca biraz soğuması için kevgir yardımıyla bir kenara alınır.

Fırın 200 dereceye ayarlanır. Borcama 3 baş sarımsak diş diş olacak şekilde, 3 orta boy patates ve 2 adet orta boy soğan da büyük parçalar halinde doğranır. Patateslerin üzerinden 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirilir. Haşlanan etler patateslerin üzerine yerleştirilir.

Sosu için, etin düdüklüdeki kendi suyundan göz kararı olarak bir kaba alınır. İçerisine 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, kimyon ve karabiber ilave edilip karıştırılır ve etin üzerine dökülür. Borcam önce fırın pişirme kağıdı ile, ardından da alüminyum folyo ile kapatılıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Patatesler pişinceye kadar 45-50 dakika pişirilir. Eğer etlerin üzerinin güzel kızarması isteniyorsa, son 5 dakika üzerinden folyoyu kaldırıp o şekilde pişirebilirsiniz. Sıcak olarak servis edilir.

Fırında keçi eti yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.

Bu değişik ve lezzetli tarif için Nilay Elif Sancaktaroğlu’na çok teşekkürler.

 

Bu tarif 18316 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.