Külahta Salata 4

Külahta Salata Tarifi

Külahta Salata 2 Külahta Salata 3

Külahta Salata 1

Malzemeler:

Hamuru için;

2 paket instant kuru maya

1.5 tepeleme tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı sıcağa yakın ılık su

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un (yaklaşık 7-8 su bardağı kadar)

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı yoğurt

Çörek otu

İçi için;

2 yemek kaşığı konserve mısır

2 adet közlenmiş kırmızı biber

2 yemek kaşığı konserve bezelye

5 adet kornişon turşu

1 su bardağından biraz az süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)

Tuz

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Yoğurma kabında un haricindeki tüm hamur malzemeleri karıştırılır. Ardından azar azar un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır. Üzerine ıslak bir havlu örtülüp 2 saat mayalandırılır.

Diğer yanda külahlar hazırlanır. Bir A4 kağıttan istediğimiz büyüklüklerde parçalar keserek külah şekli verilir. Külahların uçları bantlanır ve resimde görüldüğü üzere, üzerleri alüminyum folyo ile kaplanıp tepesi de kapatılır.
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Mayalanan hamur 7-8 bezeye ayrılır. Her bir bezeden yaklaşık 1 cm kalınlığında ince uzun şeritler yapılır. Hazırlanan şeritler folyo ile kaplı olan külahlara sarılır. Tüm bezelere aynı işlem uygulanır. Ardından, 1 yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurt karıştırılıp külahlara sarılı hamurun her yerine sürülür ve çörek otu serpilir. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir ve önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırına verilir. Fırının kapağını kapatmadan önce, 2 yemek kaşığı kadar su fırının tabanına serpilir ve hemen fırının kapağı kapatılır. (Bu sayede, külahların dış kısmı daha kıtır kıtır olacaktır.) Yaklaşık 20-25 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkardığımız külahlardan alüminyum folyo çıkartılır. (Bu sırada rahat çıkarabilmek için yanlarından hafifçe bastırmak gerekebilir.) Çıkarılan külahlar tel ızgara üstünde soğumaya bırakılır.

İçi için 2 yemek kaşığı konserve mısır,2 adet küçük küçük doğradığımız közlenmiş kırmızı biber, 2 yemek kaşığı konserve bezelye, 5 adet küp küp doğranmış kornişon turşu, 1 su bardağından biraz az süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ve isteğe göre çok az tuz karıştırılır. Serinlemiş olan külahların içine tatlı kaşığı yardımıyla doldurulur.

Külahta salata servise hazır, afiyet olsun.

Bu çok şık ve çok lezzetli tarif için Gizemciğime çok teşekkürler.

 

Bu tarif 810 kez görüntülendi.

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.