Bonibonlu ve Rulokatlı Yaş Pasta 6

Bonibonlu ve Rulokatlı Yaş Pasta Tarifi

Bonibonlu ve Rulokatlı Yaş Pasta 2

Bonibonlu ve Rulokatlı Yaş Pasta 4

Bonibonlu ve Rulokatlı Yaş Pasta 5

Malzemeler:

Keki için;

3 adet yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

Yarım + çeyrek su bardağı (3/4) sıvı yağ

Çeyrek su bardağı (1/4) su

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç kreması için;

1 adet yumurta

2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) mısır nişastası

2 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

2 su bardağı süt

1 paket vanilya

İçi için;

2 adet muz

Damla çikolata

Üzerine sürülecek krema için;

1 paket toz krem şanti

1 çay bardağı soğuk süt

Üzerinin süslemesi için;

3 kutu bonibon

3 kutu rulokat

3 kutu albeni top çikolata

Kurdela

 

İşte Tarif:

Öncelikle kek hazırlanır. Keki pişireceğimiz yuvarlak kek kalıbı (Benim kalıbım 26 cm’lik) margarin ile güzelce yağlanır. (Eğer kekin kalıptan daha kolay çıkmasını istiyorsanız, bir miktar unu, yağlanmış kalıbın üzerine yavaş yavaş döküp, tüm margarinli kısımları unlayın.) Un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kapta elenir. Yumurta ve şeker 4-5 dakika kadar çırpılır. Ardından çırptığımız karışıma; su ve sıvı yağ, elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Malzemeler karışacak kadar (fazla uzun süre değil) çırpılır. Hazırlanan harç kek kalıbına dökülüp, 175 derecede soğuk fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika kadar bu sıcaklıkta pişirilir, ardından fırının ısısı 150 dereceye düşürülerek 10-15 dakika kadar daha pişirilir. Pişen kek, kek kalıbından çıkarılarak serinlemeye bırakılır. Serinleyen kek, isterseniz bıçak yardımıyla, isterseniz misina ipi yardımıyla enine olacak şekilde iki parçaya bölünür.

Kek fırına verilir verilmez iç kreması hazırlanır. Bunun için öncelikle tencereye süt alınıp ısıtılır. (Hemen hemen kaynamak üzere olana kadar) Ayrı bir kapta ise un, toz şeker, yumurta, nişasta iyice çırpılır. Isınan sütün altı kısılır ve içerisine çırptığımız karışım azar azar eklenerek bir yandan sürekli çırpma teli ile karıştırılır. (Eklediğimiz yumurtanın sütün sıcaklığı nedeniyle bir anda pişmemesi için) Tüm malzeme eklendikten sonra sürekli karıştırmaya devam edilerek katı bir muhallebi kıvamı alana kadar (3-4 dakika kadar) pişirilir. Ocaktan almadan hemen önce tereyağı ve vanilya eklenip bu şekilde de 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edilir. Ardından ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak (yoksa kabuk bağlar) soğutulur.

Ayrıca derin bir çırpma kabında 1 paket toz krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt 3-4 dakika boyunca mikserin en yüksek hızında çırpılır. (Krema akışkan olmayacak, iyice sertleşecek.)

Muzlar da soyulup küp küp doğranır.

Servis tabağına ikiye böldüğümüz kekin tabanı konur ve üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz iç krema bıçak yardımıyla yayılır. Kremanın üzerine doğradığımız muzlar konur ve bunun üzerine de damla çikolata, miktarı isteğe göre ayarlanarak serpilir. Üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Pastanın üzeri ve yanlarına da ince bir tabaka halinde çırptığımız krem şanti, yine bıçak yardımıyla sürülür.

Süslemek için, bonibonlar ve top albeniler istenildiği şekilde pastanın üstüne yerleştirilir. (Önemli püf nokta: Bonibonlar bir süre sonra krem şantiye rengini verip dağılmaya başlayacağı için, süslemeyi servisten en fazla 1-2 saat önce yapmalısınız.) En son olarak, pastanın etrafına rulo katlar dizilip krem şantiye hafifçe yapıştırılır. Rulokatların etrafına istenilen renkte bir kurdela bağlanıp fiyonk yapılır.

Bonibonlu ve rulokatlı yaş pasta şık sunumu ve muhteşem lezzeti ile servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 2571 kez görüntülendi.

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.