havuçlu pasta 2

Havuçlu Bisküvili Pasta Tarifi

havuçlu pasta

Malzemeler:

Alt malzemeleri;

1 kg havuç

2 su bardağı toz şeker

4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

2 paket vanilya

Yarım limon kabuğu rendesi

Yarım limonun suyu

2 paket petibör bisküvi (400 gram)

1 tatlı kaşığı tarçın (silmeden biraz fazla)

Krema için;

850 ml süt

3 Türk kahvesi fincanı şeker

3 Türk kahvesi fincanı un

125 gram margarin

1 paket vanilya

1 poşet toz krem şanti

Üstü için;

İr iri çekilmiş 1 su bardağı ceviz içi

İşte Tarif:

Havuçlar soyulup halka halka doğranır ve 4 su bardağı su eklenerek haşlanır. Haşlanan havuçlar kevgir ile alınıp rondoda püre haline getirilir. Haşlama suyunun kalanı alınıp bu su tekrar 4 su bardağı suya tamamlanır. Bu suya 2 su bardağı toz şeker, nişasta, 2 paket vanilya, yarım limonun kabuğunun rendesi, yarım limonun suyu eklenip muhallebi kıvamına gelene kadar (iyice katılaşacak) pişirilir. Havuç püresi de eklenip biraz daha pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınıp tarçın eklenir. Güzelce karıştırılır.

En büyük boy dikdörtgen borcam (Böyle borcam yoksa, bir orta boy dikdörtgen borcam ve bir de kare borcam kullanılabilir) ıslatılır. Bu borcama 1 kat petibör bisküvi dizilir. Ardından hazırlanan havuçlu muhallebinin yarısı sıcakken dökülür. Üzerine bir kat petibör daha dizilir. Kalan havuçlu muhallebi dökülür. En üste bir sıra daha petibör bisküvi dizilir. Serinlemeye bırakılır.

Üstünün kreması için, yağ eritilip un ile birlikte unun kokusu gidene kadar kavrulur. Ardından 850 ml süt azar azar eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Koyulaşınca toz şeker ve vanilya ilave edilip koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir, serinlemeye bırakılır. Tamemen serinleyince, bir poşet toz krem şanti eklenip blendır ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Havuçlu pastanın üzerine düzgünce yayılır. En üstüne iri iri ufalanmış olan ceviz içi dökülür.

Havuçlu bisküvili pasta nefis tadıyla servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 4674 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.