Kol Böreği 5

Kol Böreği Tarifi

Kol Böreği 1

Kol Böreği 2

Kol Böreği 3

Kol Böreği 4

Malzemeler:

Hamuru için;

1 kg baklavalık un

3 su bardağı kadar ılık su (miktarı yoğururken ayarlanmalı)

2 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

5 adet orta boy patates

1 adet soğan

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

Karabiber

Pul biber

Tuz

Hamuru açmak için;

Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

50-60 gram tereyağı

İşte Tarif:

Öncelikle patatesler bol suya konup haşlanır.

Diğer tarafta yoğurma kabına unun tamamı elenir. İçerisine 2 tatlı kaşığı tuz konup, ılık su azar azar ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır. Kulak memesinden kıvamından daha yumuşak olacak şekilde yoğrulur. Hamur 2 parçaya bölünür ve üstü kapalı bir şekilde yarım saat kadar dinlendirilir.

Hamur dinlenirken, haşlanmış olan patatesler soyulup ezilir. Derin bir tavada ince ince doğradığımız soğan ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ kavrulur. Soğanlar pembeleşince salça eklenip biraz daha kavrulur. Haşlayıp ezdiğimiz patatesler, tuz, karabiber ve pul biber eklenip güzelce karıştırılır. Ocaktan alınıp serinlemeye bırakılır.

Fırın 180 dereceye ayarlanır. Dinlenmiş olan hamurun ilk parçası önce merdane ile hafifçe büyütülür. Ardından, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı üzerine sürülüp elimizle büyütmeye devam edilir. İstediğimiz büyüklüğe ve inceliği geldikten sonra iç harcının yarısı, açtığımız hamurun karşılıklı iki kenarına yayılır ve ortaya doğru iki taraftan da rulo yapılır. Ortada birleşen iki ayrı rulo bıçak yardımıyla birbirinden ayrılır. Hazırlanan rulolar, tepsiye S şeklinde aralık vermeden yerleştirilir ve üzeri de yine yağ karışımı ile yağlanır. Diğer bezeye de aynı işlem uygulanır.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına verilip güzelce kızarana kadar pişirilir. Ilık olarak servis edilir. İstenirse, patatesli iç yerine kıymalı ya da peynirli bir iç harcı da hazırlanabilir.

Kol böreği servise hazır, afiyet olsun.

Bu harika tarif için Dilek’e çok teşekkürler.

 

Bu tarif 964 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.