muhallebili kurabiye 3

Muhallebili Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

250 gram margarin

3 su bardağı un

3 yemek kaşığı yoğurt

Muhallebisi için;

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Üzerine serpmek için pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Ayrı bir kapta un elenir. Yoğurma kabında, eritilmiş margarin, yoğurt ve un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamlı bir hamur hazırlanır. Üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat kadar dinlendirilir.

Bu sırada muhallebi hazırlanır. Tencereye süt, toz şeker, yumurta ve un konup karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir, ocaktan almadan hemen önce vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi haline gelince ocaktan alınır ve serinlemeye bırakılır.

Fırın 170 dereceye ayarlanır. Dinlenmiş hamur tezgahta merdane yardımıyla çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde açılır. Bir su bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar hazırlanır. Soğumuş olan muhallebiden 1’er tatlı kaşığı alınarak, her bir yuvarlağın yarısına konur. Diğer yarısı yarım ay şeklinde muhallebili kısmın üzerine kapatılır. Kenarları çok sıkı şekilde bastırılıp kapatılmalıdır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıttığımız fırında 170 derece hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerlerine pudra şekeri elenir.

Muhallebili kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 469 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.