leopar kurabiye

Leopar Kurabiye Tarifi

leopar kurabiye 2  leopar kurabiye 3

leopar kurabiye 4

Malzemeler:

1 yumurta

Yarım su bardağı buğday nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

150 gram margarin ya da tereyağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 tatlı kaşığı tepeleme kakao (koyu kahverengi kısım için)

1 tatlı kaşığı (silmeden biraz fazla) kakao (açık kahverengi kısım için)

Aldığı kadar elenmiş un

Kakaolu harç için gerekirse 2-3 yemek kaşığı süt

 

İşte Tarif:

Yağ yakılmadan eritilir. ayrı bir kapta bir miktar un elenerek hazırlanır. Ardından, pudra şekeri, nişasta, vanilya, yumurta, eritilmiş ama sıcak olmayan yağ, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır. Azar azar un eklenerek, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. bu hamurdan elma büyüklüğünde bir parça koparılarak, 2 tepeleme tatlı kaşığı kakao ile iyice yoğrulur. ardından ilk hamurdan bir de yumurta büyüklüğünde bir parça koparılır ve buna da 1 tatlı kaşığı (silmeden biraz fazla) kakao eklenip yoğrulur. Eğer kakaolu hamurlar çok sert olduysa çok az süt ekleyip yoğurarak yumuşatılabilir.

Açık kahverengi olan hamur ince uzun bir şerit haline getirilir. koyu kahverengi olan ise aynı boyda bir şerit yapılıp bastırılarak enine biraz genişletilir. açık renkli şeridi bu koyu renkli şeridin ortasına koyup etrafını düzgünce kapatıyoruz. bu rulodan parmak genişliğinde halkalar kesip hazırlıyoruz. Ardından kalan beyaz renkli hamuru merdane ile genişte açıyoruz. kahverengili halkaları bu beyaz hamurun üzerine aralık bırakarak koyup üzerinden merdane ile geçiyoruz. bir su bardağı yardımı ile kurabiyeleri farklı desenlerde kesiyoruz.

En son kalan hamuru da tam karışmayacak şekilde kabaca karıştırıp yine bardak yardımıyla şekildeki gibi kesiyoruz. Soğuk fırına verip 160 derece, hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Çayın yanında ikram edilebilecek şık ve harika bir kurabiye….

Leopar kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 793 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.