gürcü sarması 3

Patatesli Bulgurlu Yalancı Sarma Tarifi

patatesli bulgurlu yalancı sarma

Malzemeler:

Yarım kilo pilavlık bulgur

6 adet orta boy patates

3 adet domates

1 adet kırmızıbiber

3 adet kuru soğan

1 demet maydanoz

Yarım demet taze kişniş

1 yemek kaşığı tuz

4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)

2 tatlı kaşığı kuru öğütülmüş kişniş

2 tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu

2 yemek kaşığı domates salçası

2 bardak sıcak su

Sarmak için 2 demet kara lahana

 

İşte Tarif:

Lahananın sap kısımlarını kesip tek tek yaprakları yıkayın, büyük bir tencerede su kaynatıp, kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ardından yaprakların tamamını kaynayan suya koyun; koyar koymaz yaprakları tencerede alt üst edin.  1-2 dakika kadar kaynatıp, lahananın suyunu süzün. Serinlemesi için bir kaba alın.

Patatesleri haşlayın. İnce ince doğradığınız soğanları ve biberi, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, tuz, salça ve yağı büyükçe bir tencereye koyun. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından karabiber, pul biber, öğütülmüş kişniş, öğütülmüş çörek otunu ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip 5-10 dakika kadar kaynatın. Bulguru yıkayıp karışıma harca ekleyin. Yıkayıp ince doğradığınız maydanozları ve kişnişi de ekleyip ocağın altını kapatın, demlenmeye bırakın.

Diğer yanda, haşlanmış olan patatesleri soyup iyice ezin. Demlenen karışıma ekleyip iyice karıştırın. Kara lahana yapraklarını ufak ufak parçalara bölün ve her bir parçaya küçük miktarlarda harç koyarak minik ve tombul tombul olacak şekilde sarın. Sardığınız sarmaları büyük bir tencereye dizmeden gelişigüzel şekilde doldurun, içine sarmaların yaklaşık yarısına gelecek kadar su koyup, önce yüksek, kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika kadar pişirin.

Patatesli bulgurlu yalancı sarma, afiyet olsun.

 

Bu tarif 974 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.