Süslü Pasta 1

Süslü Pasta Tarifi

Süslü Pasta 2

Süslü Pasta 3

Malzemeler:

Pandispanyası için;

3 adet yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

Yarım + çeyrek su bardağı (3/4) sıvı yağ

Çeyrek su bardağı (1/4) su

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç kreması için;

2 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

2 su bardağı süt

1 paket vanilya

125 gram margarin

1 paket toz krem şanti

İçi için;

1 adet kivi

1 adet muz

Bir avuç dolusu üzüm

Üzerine sürülecek krema için;

2 paket toz krem şanti

2 çay bardağı soğuk süt

Üzerinin süslemesi için;

2-3 adet kivi

Yarım muz

6-7 adet siyah üzüm tanesi

 

İşte Tarif:

Öncelikle kek hazırlanır. Keki pişireceğimiz yuvarlak kek kalıbı (Benim kalıbım 26 cm’lik) margarin ile güzelce yağlanır. (Eğer kekin kalıptan daha kolay çıkmasını istiyorsanız, bir miktar unu, yağlanmış kalıbın üzerine yavaş yavaş döküp, tüm margarinli kısımları unlayın.) Un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kapta elenir. Yumurta ve şeker 4-5 dakika kadar çırpılır. Ardından çırptığımız karışıma; su ve sıvı yağ, elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Malzemeler karışacak kadar (fazla uzun süre değil) çırpılır. Hazırlanan harç kek kalıbına dökülüp, 175 derecede soğuk fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika kadar bu sıcaklıkta pişirilir, ardından fırının ısısı 150 dereceye düşürülerek 10-15 dakika kadar daha pişirilir. Pişen kek, kek kalıbından çıkarılarak serinlemeye bırakılır. Serinleyen kek, isterseniz bıçak yardımıyla, isterseniz misina ipi yardımıyla enine olacak şekilde iki parçaya bölünür.

Kek fırına verilir verilmez iç kreması hazırlanır. Bunun için yumurta, un ve toz şeker bir tencerede karıştırılır. Yavaş yavaş süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Tüm süt eklendikten sonra, kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve margarin eklenip, karıştırmaya devam edilir. İyice koyu bir kıvama gelince ocaktan alıp serinlemeye bırakılır. Tamamen serinleyince toz krem şanti eklenip blendır ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır.

Diğer tarafta derin bir çırpma kabında 2 paket toz krem şanti ve 2 çay bardağı soğuk süt 3-4 dakika boyunca mikserin en yüksek hızında çırpılır. (Krema akışkan olmayacak, iyice sertleşecek.)

Muz ve kivi soyulup küçük küçük küpler halinde doğranır. Siyah üzümler de ortadan ikiye ya da dörde kesilir.

Servis tabağına ikiye böldüğümüz kekin tabanı konur ve üzerine hazırladığımız iç krema bıçak yardımıyla yayılır. Kremanın üzerine doğradığımız meyveler serpiştirilir ve kekin diğer yarısı kapatılır. (Daha yumuşak bir pasta isteniyorsa çeyrek su bardağı kadar süt, üstteki kekin üzerine fırça yardımıyla serpilebilir.) Çırpıp hazırladığımız krem şantinin bir kısmı, krema sıkma torbasının içerisine doldurulur. Geri kalan krem şanti ise pastanın üzeri ve yanlarına ince bir tabaka halinde bıçak yardımıyla düzgünce sürülür.

Süslemek için, meyveler istenilen şekilde doğranır; krem şanti sürdüğümüz pastanın üzerine yerleştirilir. Ardından kalan boşluklara, ayırdığımız krem şantiden istenilen krema sıkma ucu kullanılarak sıkılır ve süslemeler yapılır. Dolapta 2-3 saat serinletildikten sonra, soğuk olarak servis edilir.

Süslü pasta şık sunumu ve harika lezzeti ile servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1305 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.