Ev Yapımı Pizza 1

Ev Yapımı Pizza Tarifi

Ev Yapımı Pizza 2

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ

1.5 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıcağa yakın ılık su

1 yemek kaşığı tuz

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tane yaş maya ya da 1 paket instant kuru maya

1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı

Aldığı kadar un

Üzeri için;

250-300 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri

Sosis

Sucuk

Konserve mısır

Zeytin

1 adet kapya kırmızı biber

1 adet çarliston yeşil biber

1 yemek kaşığı salça

 

İşte Tarif:

Bu tariften ince hamurlu olacak şekilde 3 tepsi pizza çıkıyor. Eğer kalın hamur istenirse, yoğurduğunuz hamuru 3 yerine 2’ye bölebilirsiniz.

Kapalı bir kapta, maya, sıcağa yakın ılık su ve toz şeker karıştırılıp mayalanması için 15-20 dakika kadar bekletilir. Diğer tarafta ayrı bir kapta bolca un elenir. Maya kabarınca, yoğurma kabında sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, tuz ve ılık süt karıştırılır. Ardından bu karışıma mayalı karışım eklenip karıştırılır. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Yoğurduğumuz kabın üzeri kapatılıp etrafı kalın bir örtüyle sarılarak 45 dakika kadar mayalanması beklenir.

Hamur mayalanırken, pizzayı süslemek için kullanacağımız malzemeler doğranır. Yeşil ve kırmızı biber yıkanıp istenilen büyüklükte doğranır. Sosis ve sucuk halka halka kesilerek hazırlanır. Zeytinlerin çekirdekleri ayrılıp küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı salça, bir kabın içinde 2-3 yemek kaşığı su ile inceltilir (sulandırılır).

3 adet fırın tepsisi azar azar sıvı yağ ile yağlanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır. Mayalanan hamur 3 eşit parçaya ayrılarak, her bir tepsiye bir parça hamur el yardımıyla yayılır ve mümkün olduğunca inceltilir. Daha sonra, bir çatal yardımıyla hamurun her yerine delikler açılır. Ardından, sulandırdığımız salça bir fırça yardımıyla hamurun üzerini tamamen kaplayacak şekilde sürülür. Salçanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı serpilir. Daha sonra pizza malzemeleri (sosis, sucuk, zeytin, mısır, biber) istenilen şekilde pizzanın üzerine yayılır. Isıttığımız fırında 200 derecede altı güzelce pişene kadar pişirilir. Fırından almadan 2-3 dakika önce kalan rendelenmiş kaşar tepsinin üzerine serpilir. Bu kaşarlar eriyene kadar daha fırında tutulup ardından çıkarılır. İlk sıcaklığı geçince dilimler halinde kesilerek servis tabağına alınır.

Ev yapımı pizza servise hazır, afiyet olsun.

Bu harika tarif için anneciğime çok teşekkürler.

 

Bu tarif 981 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.