nutellalı çiçek 1

Nutellalı Çiçek Tarifi

nutellalı çiçek 3

nutellalı çiçek 2

nutellalı çiçek 5

nutellalı çiçek 6

Malzemeler:

2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt

1 paket instant kuru maya

3 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

1 büyük kutu Nutella (350 gram)

Üzeri için;

1 adet yumurta (hem sarısı hem de beyazı kullanılacak)

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz, yumurta, sıvı yağ ve sıcağa yakın ılık süt alınıp karıştırılır. Ardından azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yoğurma kabının ağzı kapatılıp etrafı sarılarak 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Verilen ölçüden 2 adet nutellalı çiçek açma hazırlanmaktadır.

Mayalanan hamur 8 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. İlk 4 beze 24 cm’lik kek kalıbının tabanı büyüklüğünde olacak şekilde açılır. Yağlı kağıdın yanlarına ağırlık konarak sabitlenir. İlk yufka yağlı kağıt üzerine konup, her yerine eşit dağılacak şekilde nutella sürülür (bir kahvaltı bıçağı yardımıyla sürülebilir). Ardından 2. yufka nutellanın üzerine düzgünce konur. Tekrar nutella sürülür. 3. yufka konup tekrar nutella sürülür. En üste 4. yufka da konur ve yufkanın tam ortasına bir su bardağı ters olarak kapatılır, çok hafifçe bastırılır. Bardak ortada kalacak şekilde, hamurun etrafta kalan kısımları önce 4 eşit parçaya, ardından her bir parça da yine 4 eşit parçaya bıçak yardımıyla kesilir. Yani toplamda 16 eşit parçaya bölünmüş olmalı.

Bu 16 parçadan yan yana olan her iki parça birlikte tutulup, dışa dışa olacak şekilde (yani bir parça sağa diğer parça sola doğru burulmalı) 2 kere burulur ve sonra uçları birleştirilir. Tüm ikili hamur parçaları için bu işlem tekrarlanır ve böylece çiçek şekli verilmiş olur. Yağlı kağıt dikkatlice tepsiye yerleştirilir. Tepside 40-45 dakika daha mayalanması için bırakılır.

Kalan 4 beze için de yukarıda anlatılan işlem baştan sonra tekrarlanır.

Mayalanan çiçeklerin üzerine, bir kaba sarısı ve beyazını ayırmadan kırıp çırptığımız 1 adet yumurta fırça yardımıyla sürülür. 190 dereceye ayarladığımız soğuk fırına verilir ve hem altı hem üstü iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan nutellalı çiçek serinlemeye bırakılır.

Nutellalı çiçek servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 626 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.