iki renkli gül kurabiye 2

İki Renkli Gül Kurabiye Tarifi

iki renkli gül kurabiye 5  iki renkli gül kurabiye 4

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağından bir parmak eksik mısır nişastası

250 gram tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

1,5 yemek kaşığı kakao

1-2 yemek kaşığı süt

Aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)

 

İşte Tarif:

Ayrı bir kapta un elenir, tereyağı da eritilir. (yakmadan eritmek gerekli.) Yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, mısır nişastası, eritilmiş tereyağı, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz konup güzelce karıştırılır. Ardından elenmiş un azar azar eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünüp yarısına 1,5 yemek kaşığı kakao eklenir, güzelce yoğrulur. (Eğer kakaolu hamur sertleştiyse, 1-2 yemek kaşığı süt eklenip kıvamı yumuşatılabilir.)

her iki hamur da merdane ile ince olacak şekilde tezgaha açılır ve bir su bardağı yardımı ile yuvarlaklar yapılır. 2 beyaz ve 2 kakaolu yuvarlak alınır. İç içe geçmiş halkalar oluşturacak şekilde bir beyaz bir siyah bir beyaz ve bir siyah olarak yan yana dizilir. Elle rulo yapılıp,rulonun tam ortası bıçakla kesilir. 2 adet gül oluşur.

Bu şekilde tüm hamurları gül haline getirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede soğuk fırına verilir. Üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.

İki renkli gül kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 4010 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.