pirinç salatası 1

Pirinç Salatası Tarifi

pirinç salatası 3

Malzemeler:

2 su bardağı yasmin pirinç

3 su bardağı kaynar su

3 küçük paket dolmalık fıstık

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

10 adet kornişon turşu (salatalık turşusu)

1 küçük kutu mısır konservesi

1 kavanoz karışık garnitür

3-4 sap taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber (isteğe göre)

Süslemek için havuç

 

İşte Tarif:

Pirinçler sıcak suda yaklaşık 40-45 dakika bekletilir. 3 yemek kaşığı sıvı yağda, dolmalık fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur. Ardından yıkayıp süzdüğümüz pirinçler eklenip kavrulur. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar arada karıştırılarak kavrulur. Kettle’da 3 su bardağı su kaynatılır ve kavrulmuş pirincin üzerine dökülür. 1 tatlı kaşığı kadar tuz eklenip kısık ateşte pişirilir. Pilav hazır olunca serinlemeye bırakılır.

Bir yandan maydanoz ve taze soğanlar yıkanıp ince ince doğranır. Kornişon turşular küçük küçük doğranır. Konserve mısır ve garnitürün suyu süzülür. Soğuyan pilava, garnitür, mısır, yeşillikler, turşu, zeytinyağı, karabiber ve istenirse kırmızı biber eklenip güzelce karıştırılır. Bir kek kalıbının içi streç film ile kaplandıktan sonra, hazırlanan salata kalıba doldurulur. Üzeri örtülerek  buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.

Servis edileceği zaman, servis tabağına ters çevrilip çıkartılır. En üstüne havuçtan çiçekler kesip, birer tane mısır tanesi konarak süslenir.

Şık görünümü ve nefis tadıyla pirinç salatası servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1268 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.