frambuaz soslu trileçe

Frambuaz Soslu Trileçe Tarifi

Malzemeler:

Keki için;

7 adet yumurta

12 yemek kaşığı tepeleme un

10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbeti için;

1 litre inek sütü

500 ml keçi sütü

2 paket çiğ krema

5 yemek kaşığı süt tozu

5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Frambuaz sosu için;

300 gram frambuaz

450 ml su

2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası

5 yemek kaşığı toz şeker

 

İşte Tarif:

Öncelikle kek hazırlanır. Büyük ve derin fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozu elenir. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Fırın 180 dereceye ayarlanır. Yumurta akları katılaşana kadar iyice çırpılır, ardından toz şeker eklenip biraz daha çırpılır. yumurta sarıları teker teker eklenip çırpmaya devam edilir. En son olarak elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Karışım yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yayılır. Önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.

Pişen kek tepsiden çıkarılır ve yağlı kağıt altından alınır. Sütlü şerbet için malzemelerin tamamı pişirilmeden mikser ile iyice karıştırılır. Fırın tepsisine bu sütlü karışımın yarısı dökülür ve kek tekrar tepsiye yerleştirilir. Kekin üzerine bıçakla delikler açılır ve kalan sütlü karışım kekin üzerinden de eşit şekilde dökülür. Sütü içine çekmesi için beklemeye bırakılır.

Ayrı bir çırpma kabında frambuaz ve su blendır ile pürüzsüz hale getirilir. Ardından tencereye alınır, şeker ve mısır nişastası da eklenip kıvamı gelene kadar orta ateşte pişirilir. Ara ara karıştırılarak serinletilir. Serinleyen sos, trileçenin üzerine yayılır. Tatlı bu şekilde dolapta bir gece bekletilir.

Frambuaz soslu trileçe kareler halinde servis edilir, afiyet olsun.

Bu leziz tatlı tarifi için Yaseminciğime çok teşekkürler.

 

Bu tarif 2587 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.