Elmalı Gül Kurabiye 1

Elmalı Gül Kurabiye Tarifi

Elmalı Gül Kurabiye 2

Malzemeler:

Hamuru için:

100 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu

1 paket vanilya

3-3,5 su bardağı un (Aldığı kadar)

İç harcı için:

2 adet elma

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı (silme) tarçın

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:

Pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Öncelikle elmaların kabukları soyulup rendelenir. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edilip bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir. Altını kapatmadan hemen önce içerisine ceviz ve tarçın ilave edilip iç harcı harmanlanır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Ardından ayrı bir kapta bolca un elenir. Yoğurma kabında un haricindeki tüm hamur malzemeleri karıştırılır ve elediğimiz un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. (Bu hamurun mümkün olduğunca çok yoğrulması önemlidir.) Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparılıp, iki streç film ya da iki yağlı kağıt arasında bir merdane yardımıyla açılır. Açılan hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesilir. Her bir yuvarlağa kenarından ortasına doğru 4 tarafından bıçak yardımıyla kesik atılır. (Kesikler ortada birleşmeyecek.) Yuvarlakların tam ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden konup, kenarları sırasıyla içe doğru kapatılır. Hamurun yaklaşık yarısına şekil verdiğimiz sırada fırın 180 dereceye ayarlanır.

Gül şekli verdiğimiz kurabiyeler yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Serinledikten sonra servis tabağına alınıp üzerine pudra şekeri serpilir. (Bu ölçüden yaklaşık 50 adet kadar kurabiye çıkıyor.)

Elmalı gül kurabiyelerimiz servise hazır, afiyet olsun.

Bu çok şık ve lezzetli tarif için Zehra’ya çok teşekkürler.

 

Bu tarif 781 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.