kokoş kurabiyesi 2

Kokoş Kurabiyesi Tarifi

kokoş kurabiyesi 1

kokoş kurabiyesi 3

Malzemeler:

250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 su bardağı + çeyrek su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 adet yumurtanın beyazı

1 su bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 adet yumurtanın beyazı (Bu, hamuruna koyulan 1 yumurta beyazının haricinde)

Hindistan cevizi

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında eritilmiş margarin, sıvı yağ, hindistan cevizi, 1 yumurtanın beyazı, vanilya, kabartma tozu, mısır nişastası ve pudra şekeri karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay şekil verilebilen yumuşakça bir hamur hazırlanır.

Dışını bulamak için, bir kaba bir yumurtanın beyazı, bir kaba da hindistan cevizi konur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlatılır. Ardından yuvarlağın düzgün kısmı önce yumurta akına, hemen sonra da hindistan cevizine bulanır ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. (Kurabiyeler pişerken kabarıyor, o yüzden bezeleri çok iri yapmamak ve aralıklı olarak tepsiye dizmek önemli.)

175 derecede soğuk fırında, üstlerindeki hindistan cevizleri hafif kızarana kadar (25-30 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletilerek servis edilir.

İsmini süslü görüntüsünden almış olan kokoş kurabiyesi servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1100 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.