pişmaniye kurabiye 1

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

pişmaniye kurabiye 2

Malzemeler:

250 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar (yaklaşık 5-6 su bardağı) un

İsteniyorsa iri iri dövülmüş fındık

Üzeri için;

Pudra şekeri

Hindistan cevizi

 

İşte Tarif:

Ayrı bir kapta un elenir. Margarin kızdırmadan eritilir. Yoğurma kabında eritilmiş margarin, sıvı yağ ve ele yapışmayan küçük yuvarlaklar yapılabilecek şekle gelene kadar azar azar eklediğimiz un karıştırılıp yoğrulur. Hamur kıvamlı hale geldikten sonra, istenirse içerisine iri iri dövülmüş fındık eklenip karıştırılabilir. (Hamur hazırlanırken, içine şeker konmuyor.)

Hamurdan çok küçük parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Soğuk fırında 170 derecede üzeri çatlayıp altları hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 20 dakika kadar) pişirilir. Elinize aldığınızda birden dağılmamalı.

İki ayrı derince kasenin birine pudra şekeri birine hindistan cevizi konur. Fırından çıkardığımız ve 1 dakika kadar ilk sıcaklığı geçene kadar beklediğimiz (daha fazla beklememek önemli.) kurabiyeler öncelikle pudra şekerine batırılıp güzelce bulanır. Ardından hindistan cevizinin içerisine atılıp, etrafına hindistan cevizi iyice bulanır. Servis kasesine alınır. Tüm kurabiyelere aynı işlem uygulanır.

Ağızda dağılan, tek lokmalık pişmaniye kurabiyeler servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Melek ablaya çok teşekkürler.

 

Bu tarif 5233 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.