Şeker Hamurundan Bebek Kurabiyesi 8

Şeker Hamurundan Bebek Kurabiyesi Tarifi

Şeker Hamurundan Bebek Kurabiyesi 1

Şeker Hamurundan Bebek Kurabiyesi 2

Şeker Hamurundan Bebek Kurabiyesi 5

Şeker Hamurundan Bebek Kurabiyesi 7

Malzemeler:

Kurabiye hamuru için;

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 adet yumurta

1 su bardağı buğday nişastası

1 paket vanilya

1 su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un

Süslemek için;

İstediğiniz renklerde şeker hamuru

60-70 adet kadar küçük yapışkanlı uğur böceği

100’lü şeffaf minik poşet

60-70 adet hazır satılan küçük tüllü kurdelalar

Şeker hamurunu kurabiyelere yapıştırabilmek için bal

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Fırın 180 dereceye ayarlanır. Yoğurma kabında yumurta, yumuşatılmış tereyağı, buğday nişastası, vanilya ve pudra şekeri karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay  şekil verilebilen bir hamur hazırlanır. Mutfak tezgahının üzerinde merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. İstenilen kurabiye kalıpları kullanılarak (ben küçük boy kalpli kalıp kullandım) kurabiyeler hazırlanır ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında, üstleri çok hafif kızarmaya başlayana kadar (15-20 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletilir.

Şeker hamuru dolaptan çıkarılıp iki yağlı kağıt arasında merdane ile 2-3 mm kalınlığında açılır. Ardından, şekil vereceğimiz diğer merdane ile biraz daha bastırılıp tamamen üzerinden geçilir. Ardından pişen kurabiyeler için kullandığımız kalıbın aynısı ile bu şeker hamurundan parçalar kesilir. Serinlemiş olan kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla çok az bal sürülür ve kalıpla kestiğimiz şeker hamurları yapıştırılır. Üzerine minik çiçek yapmak için, başka renkte bir kurabiye hamuru yine iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır ve en minik şeker hamuru kalıbı ile çiçekler hazırlanıp kurabiyeye yapıştırdığımız şeker hamurunun üzerine yapıştırılır. Bu şekilde kurumaya bırakılır. Yaklaşık 6-7 saat sonra kuruyan kurabiyeler ufak şeffaf poşetler içerisine konup, bağlama noktası yan tarafa gelecek şekilde hazır kurdelaların uçları ile bağlanır. En uç kısmına da uğur böcekleri yapıştırılır. Hazırladığımız şeker hamurundan bebek kurabiyelerini şık bir sunum tepsisine alarak, sizi ve bebeğinizi hastanede ya da bebek mevlidinde görmeye gelecek olan sevdiklerinize dağıtabilirsiniz.

Şeker hamurundan bebek kurabiyeleri hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1529 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.