Şeker Hamuru Yapımı 1

Şeker Hamuru Yapımı Tarifi

Şeker Hamuru Yapımı 2

Şeker Hamuru Yapımı 3

Malzemeler:

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

5 kutu pudra şekeri (4 kutu hamuru ilk yoğururken, 1 kutu ise kıvamını tutturmak için)

1 su bardağı bal

Yarım çay kaşığı tuz

1 paket vanilya

İstenilen renklerde gıda boyası

(Kahverengi renk için direkt kakao kullanılabilir.)

 

İşte Tarif:

Yoğurma kabında 4 kutu pudra şekeri ile 1 su bardağı bal karıştırılır. Ardından yumuşatılmış tereyağı, vanilya ve tuz eklenerek yoğrulur, kıvamının tutmasına yakın (ancak halen biraz pudra şekerine ihtiyacı olduğu durumdan bahsediyorum) kaç farklı renk yapılmak isteniyorsa, hamur o kadar parçaya ayrılıp ayrı ayrı kaplara konur. Daha fazla pudra şekeri eklemeden önce, istenilen gıda boyaları tüm kaplara ayrı ayrı eklenerek güzelce yoğrulur. (Pudra şekerini önden koyup tam kıvamını tutturursanız, daha sonra eklenen gıda boyasını eşit şekilde yedirmek daha zor oluyor.) İstenilen renkler elde edildikten sonra, her bir hamur parçasına ihtiyacı kadar daha pudra şekeri eklenerek kıvamı tutturulur. (Asla içerisine un ilave edilmez.)

Yoğrulan şeker hamurları ayrı ayrı streç filmlere iyice sarılır. (Hava almamalı) Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. İstenirse, bu şekilde buz dolabında 3 aya kadar bozulmadan saklanıp gerektiğinde kullanılabilir.

Eğer şeker hamuru pastanın üzerini kaplamak için kullanılacak ise, iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açılıp, pastanın üzerine yerleştirilebilir. Ancak, pastaya yapıştırmak için, öncelikle yaş pastanın üzerine incecik bir çırpılmış krema tabakası sürmek gerekecektir.

Eğer şeker hamurundan kurabiye yapılacak ise, üzeri kaplanacak olan pişmiş haldeki kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla çok az bal sürülüp, ardında şeker hamuru yapıştırılmalıdır.

Şeker hamuru dolaptan çıktığında biraz sert olur, elinizle biraz yoğurup hemen şekil verebilirsiniz. O sırada kullanmadığınız hamur parçasını dışarıda bekletmeden hemen streç filme geri sarıp buzdolabına koyarsanız şekil verirken zorlanmazsınız. Çünkü hamur dışarıda durdukça gevşeyip kalıplara ya da merdaneye yapışabilir.

Yukarıda fikir vermesi açısından şeker hamuru ile yaptığım 1-2 süs ve kurabiye resmini paylaştım.

Şeker hamuru kullanıma hazır, kolay gelsin.

 

Bu tarif 747 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.