Ne Bulduysam Koydum Kurabiyesi 2

Yok Yok Kurabiyesi (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) Tarifi

Ne Bulduysam Koydum Kurabiyesi

Malzemeler:

250 gram margarin (bitkisel) (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 su bardağı pudra şekeri

1.5 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı sade cornflakes

Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

5 adet kuru incir

6 adet kuru kayısı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için;

Pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir. İncirler ve kuru kayısılar yıkanıp küçük küçük doğranır, üzüm de yıkanıp suyu süzülür.

Yoğurma kabında margarin, pudra şekeri, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay  şekil verilebilen yumuşak bir hamur hazırlanır. Bu hamura cornflakes, kuru üzüm, doğradığımız kuru incir ve kuru kayısılar eklenip güzelce yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve elimizde çok hafif yassılaştırılıp yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.

170 derecede soğuk fırında, üstleri hafif kızarmaya başlayana kadar (20-25 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletildikten sonra üstlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Çok besleyici ve enerji verici, aynı zamanda alerjik bünyesi olan çocuklar ve büyükler için de harika bir tarif olan yok yok kurabiyesi servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1148 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.