Süt Yapan Kurabiyesi (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) 2

Süt Yapan Kurabiyesi (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) Tarifi

Süt Yapan Kurabiyesi (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) 1

Malzemeler:

250 gram margarin (bitkisel) (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı buğday nişastası

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı hindistan cevizi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 adet limon kabuğunun rendesi

Aldığı kadar un

Üzeri için;

Pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında un hariç tüm malzemeler karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay  şekil verilebilen ancak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. (Bastırırken ve pişerken çok çatlamaması ve şeklinin düzgün olabilmesi için yumuşakça olması önemli.) Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlatılır. Daha sonra hafifçe avcumuzda bastırılır ve tost makinesinin tırtıklı yüzüne de hafifçe bastırılarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Bu ölçüden yaklaşık 2 tepsi ve 30 adet kadar çıkıyor.

170 derecede soğuk fırında, üstleri hafif kızarmaya başlayana kadar (25-30 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletilir, üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.

Çok lezzetli, anne sütünü arttıran ve aynı zamanda alerjik bünyesi olan çocuklar ve büyükler için de harika bir tarif olan süt yapan kurabiyesi servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1532 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.