Şeker Hamurundan Arabalı Yaş Pasta 3

Şeker Hamurundan Arabalı Yaş Pasta Tarifi

Şeker Hamurundan Arabalı Yaş Pasta 6

Şeker Hamurundan Arabalı Yaş Pasta 8

Şeker Hamurundan Arabalı Yaş Pasta 5

Şeker Hamurundan Arabalı Yaş Pasta 4

Malzemeler:

Keki için;

4 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1/3 su bardağı su (yarım bardaktan biraz az)

3 su bardağı un + yarım su bardağından biraz daha az un

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

İç kreması için;

1 adet yumurta

3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

1.5 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) mısır nişastası

3 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

1.5 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

3 su bardağı süt

2 paket vanilya

İçi için;

3 adet muz

Damla çikolata

Üzerine sürülecek krema için;

1 paket toz krem şanti

1 çay bardağı soğuk süt

Üzerinin süslemesi için;

İstenilen renklerde hazırladığınız şeker hamuru

 

İşte Tarif:

Öncelikle kek hazırlanır. Keki pişireceğimiz borcam (En büyük dikdörtgen borcam) margarin ile güzelce yağlanır. Un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kapta elenir. Yumurta ve şeker 4-5 dakika kadar çırpılır. Ardından çırptığımız karışıma; su ve sıvı yağ, elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Malzemeler karışacak kadar (fazla uzun süre değil) çırpılır. Hazırlanan harç borcama dökülüp, 175 derecede soğuk fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika kadar bu sıcaklıkta pişirilir, ardından fırının ısısı 150 dereceye düşürülerek 10-15 dakika kadar daha pişirilir. Pişen kek, borcamdan ters çevrilerek çıkarılır ve serinlemeye bırakılır. Serinleyen kek, isterseniz bıçak yardımıyla, isterseniz misina ipi yardımıyla enine olacak şekilde iki parçaya bölünür. (Pandispanya keser gibi)

Kek fırına verilir verilmez iç kreması hazırlanır. Bunun için öncelikle tencereye süt alınıp ısıtılır. (Hemen hemen kaynamak üzere olana kadar) Ayrı bir kapta ise un, toz şeker, yumurta, nişasta iyice çırpılır. Isınan sütün altı kısılır ve içerisine çırptığımız karışım azar azar eklenerek bir yandan sürekli çırpma teli ile karıştırılır. (Eklediğimiz yumurtanın sütün sıcaklığı nedeniyle bir anda pişmemesi için) Tüm malzeme eklendikten sonra sürekli karıştırmaya devam edilerek katı bir muhallebi kıvamı alana kadar (3-4 dakika kadar) pişirilir. Ocaktan almadan hemen önce tereyağı ve vanilya eklenip bu şekilde de 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edilir. Ardından ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak (yoksa kabuk bağlar) soğutulur.

Ayrıca derin bir çırpma kabında 1 paket toz krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt 3-4 dakika boyunca mikserin en yüksek hızında çırpılır. (Krema akışkan olmayacak, iyice sertleşecek.)

Muzlar da soyulup küp küp doğranır.

Servis tabağına ikiye böldüğümüz kekin tabanı konur ve üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz iç krema bıçak yardımıyla yayılır. Kremanın üzerine doğradığımız muzlar konur ve bunun üzerine de damla çikolata, miktarı isteğe göre ayarlanarak serpilir. Üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Pastanın üzeri ve yanlarına da ince bir tabaka halinde çırptığımız krem şanti, yine bıçak yardımıyla sürülür.

Önceden tarifine göre hazırladığımız şeker hamurunun büyük bir parçası iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açılır ve krem şanti sürdüğümüz yaş pastanın üzerine düzgünce yerleştirilir. Ardından diğer renkteki şeker hamurları ile araba, ağaç, yol ve yıldız süsleri hazırlanıp pastanın üzerine yerleştirilir. Ağaçların dik durması için, bir ucuna kürdan ya da çöp şiş batırıp pastaya o şekilde saplayabilirsiniz.

İstenilen şekilde süslediğimiz şeker hamurundan arabalı yaş pastamız şık sunumu ve muazzam lezzeti ile servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 642 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.