İç Baklalı Enginar 1

İç Baklalı Enginar Tarifi

İç Baklalı Enginar 2

Malzemeler:

6 adet enginar

3 su bardağı su

Yarım kilo bakla

1 adet limon

2 adet orta boy soğan

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı un

Bir çay bardağı zeytinyağı

Bir tutam dereotu

 

İşte Tarif:

Baklalar ayıklandıktan sonra, tanelerinin kabukları kenarından bıçakla kesilerek tek tek soyulur. Soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur. Kavrulan soğanlara ayıklanmış bakla, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.

Ayrı bir kapta enginarlar, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenerek ocağa alınır; su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık yarım saat kısık ateşte haşlanır. (Enginarların kararmaması için 3 yemek kaşığı un, su ile inceltilerek haşlama suyuna karıştırabilir veya fazladan limon suyu eklenebilir.)

Enginarların istenen yumuşaklığa geldiği çatal batırılarak kontrol edildikten sonra servis tabağına alınır; üzerine baklalı harç konulur. İsteğe göre üzerine biraz daha zeytinyağı ve limon suyu gezdirilerek soğuk olarak servis edilir.

İç baklalı enginar servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Yaseminciğime çok teşekkürler.

 

Bu tarif 654 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.