Mini Alman Pastası 1

Mini Alman Pastası Tarifi

Mini Alman Pastası 2

Malzemeler:

Hamuru için:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı sıcak su

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket instant maya

4-5 su bardağı kadar un

Kreması için:

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı (tepeleme) un

1 yemek kaşığı nişasta

2 paket vanilya

1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

Pudra şekeri

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Yoğurma kabının içerisine biraz un, instant maya ve vanilya konulup karıştırılır. Karışımın ortası havuz gibi açılıp içine diğer hamur malzemeleri ilave edilir ve gerekirse üzerine biraz daha un eklenerek, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda mayalanması için yarım saat dinlendirilir.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapılır ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. Hemen ardından fırın 180 dereceye ayarlanır. Tepsiye dizdiğimiz bezeler bu şekilde 15 dakika kadar tepside bekletilip, önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırına verilir. Üzeri hafifçe kızarana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta, bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişasta konup orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelip koyulaşınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Krema soğuyunca içerisine 2 paket vanilya ve 1 paket toz krem şanti ilave edilip mikser ya da blendır yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpılır.

Soğumuş olan Alman pastaları keskin bir bıçak yardımı ile enine olacak şekilde (pandispanya keser gibi) ortadan ikiye bölünür. Aralarına hazırlanan kremadan sürülür ve üzeri kapatılır. Servis tabağına alınır ve üzerlerine pudra şekeri serpilir.

Mini Alman pastaları servise hazır, afiyet olsun.

Bu harika tarif için Nilay Elif Sancaktaroğlu’na çok teşekkürler.

 

Bu tarif 895 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.