Süslü Hanım Kebabı 93

Süslü Hanım Kebabı Tarifi

Süslü Hanım Kebabı 1

Süslü Hanım Kebabı 2

Süslü Hanım Kebabı 3

Süslü Hanım Kebabı 4

Süslü Hanım Kebabı 5

Süslü Hanım Kebabı 6

Süslü Hanım Kebabı 7

Süslü Hanım Kebabı 8

Süslü Hanım Kebabı 9

Süslü Hanım Kebabı 91

Süslü Hanım Kebabı 92

Malzemeler:

5-6 adet orta boy patates

3 adet kabak

2 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı salça

Su

Tuz

Köfte için:

250 gram kıyma

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sıvı yağ

En az 4-5 yemek kaşığı galeta unu (kıvama göre artırılabilir)

Bir tutam maydanoz

1 adet küçük soğan

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Toz kırmızıbiber (isteğe göre)

Kızartmak için:

Bol sıvı yağ

 

İşte Tarif:

Öncelikle patatesler soyulup ortadan ikiye bıçakla kesilir. Her bir yarım parça tırtıklı kesme aleti ile kalın kalın kesilir. Kızgın bol sıvı yağda (çok fazla kızarmamalı) hafifçe resimdeki gibi kızartılıp bir kaba, havlu peçete üzerine alınır ve hemen tuzlanır. Ardından kabaklar tamamen soyulmadan bir bıçak yardımıyla kazınır. (Yeşil yeşil görünmesi için tamamen soyulmaması önemli) Kazınan kabaklar yine tırtıklı kesme aleti ile kalın kalın kesilir. Patatesleri kızarttığımız kızgın yağa atılır. Yine çok fazla kızartılmadan başka bir kaba, havlu peçete üzerine alınıp hemen tuzlanır.

Köfte için, derin bir kapta soğan ve sarımsaklar rendelenir. Maydanoz yıkanıp ince ince doğranır. Ardından diğer tüm köfte malzemeleri eklenip yoğrulur. Kıvamı tutturana kadar galeta unu eklemeye devam edilir. Yoğrulan köfte harcından misketten biraz daha büyük parçalar koparılıp yuvarlatılır. Kabakları kızarttığımız kızgın yağda hafifçe kızartılıp havlu peçete üzerine alınır.

2 adet orta boy soğan soyulup resimdeki gibi ince halkalar halinde kesilir ve yuvarlak borcamın dibine dizilir. Ardından diğer kızarttığımız malzemeler şekildeki gibi soğanların üzerine dizilir. Kettle’da su kaynatılır ve derin bir kapta 1 yemek kaşığı salça bu kaynar su ile açılır. Borcamın üzerine dökülür, su seviyesi malzemelerin yarı boyunu çok az geçmeli.

200 derecede fırına verilir. Suyu azalana kadar (yaklaşık 1 saate yakın) pişirilir. İlk sıcaklığı geçince servis edilir.

Süslü hanım kebabı servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1098 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.