Portakallı Kandil Pastası Tarifi 6

Portakallı Kandil Pastası Tarifi

Portakallı Kandil Pastası Tarifi 1

Portakallı Kandil Pastası Tarifi 2

Portakallı Kandil Pastası Tarifi 3

Portakallı Kandil Pastası Tarifi 5

Portakallı Kandil Pastası Tarifi 7

Malzemeler:

Pandispanyası için;

5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

7 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

1 adet portakal kabuğu rendesi

2 paket kabartma tozu

Ara Kreması için;

1 adet yumurta sarısı

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt

1 paket vanilya

Üst Kreması için;

1 poşet toz krem şanti

1 çay bardağı soğuk süt

Arası ve Üzerini Süslemek için:

1 adet portakal

File badem

Hindistan cevizi

 

İşte Tarif:

Pandispanyası için öncelikle ayrı bir kapta un elenir, portakal kabuğu rendenin en küçük yerinden ince ince rendelenir. Çırpma kabında toz şeker ve yumurtalar köpürene dek (yaklaşık 3-4 dakika kadar) çırpılır. Ardından un, portakal kabuğu rendesi ve 2 paket kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. (Dilerseniz kalıbın içerisine pişirme kağıdı da yerleştirebilirsiniz.) Soğuk fırında 170 derecede kek güzelce kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir. Ardından fırından alınıp kenarları bir bıçak yardımıyla kalıptan ayrılır ve serinlemeye bırakılır.

Diğer tarafta ara kreması için tüm malzemeler tencerede mikserle güzelce çırpılıp ocağa konur. Orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynayan krema ocaktan alınır ve sıcağı sıcağına 10 dakika boyunca mikser ile çırpılır. (Kremanın kıvamının cıvık olması sizi telaşlandırmasın, iyice soğuyunca sertleşiyor.)

Kabuğunu rendelediğimiz portakalın 2-3 dilimi üzerini süslemek için ayrılır. Geri kalan kısmı pastanın arasına konmak üzere küçük küçük doğranır.

Üst kreması için, 1 poşet toz krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır. Ara kreması için hazırladığımız kremadan 3 yemek kaşığı kadar alınıp, çırpılmış krem santiye eklenir ve iyice karıştırılarak özdeşleşmesi sağlanır. Bu şekilde buzdolabına konur ve 5 dakika kadar bekletilir.

Pişmiş ve soğumuş olan pandispanya, büyük bir bıçak yardımı ile enine olacak şekilde ikiye ayrılır. Alt kısmın üzerine ara krema sürülür. Üzerine küçük küçük doğradığımız portakal parçaları yerleştirilir. Kekin diğer yarısı üzerine kapatılır. Pastanın yanlarına ve üzerine buzdolabında beklettiğimiz krem şanti istenilen şekilde sürülür. Pastanın yanları doğranmış file badem ile süslenir. Üzerine de Hindistan cevizi serpilip ayrıdığımız portakallar ile süslenir. Bu şekilde 3-4 saat kadar dolapta dinlendirilip soğuk olarak servis edilir.

Portakallı kandil pastası servise hazır, afiyet olsun.

Bu harika tarif için Nilay Elif Sancaktaroğlu’na çok teşekkürler.

 

Bu tarif 793 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.