Krem Şantili Kolay Yaş Pasta 2

Pratik Yaş Pasta Tarifi

Krem Şantili Kolay Yaş Pasta 1

Pandispanyası için;

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un

Islatmak için;

1 tatlı kaşığı dolusu nescafe

1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker

1 su bardağı ılık su

Süslemek için;

2 paket toz krem şanti

2 çay bardağı soğuk süt

Mevsim meyveleri

1 kutu Bonibon

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilya elenir. Fırın 180 dereceye ayarlanır. Kek kalıbı güzelce yağlanır. Ardından çırpma kabında yumurtalar ve toz şeker 4-5 dakika boyunca mikser yardımıyla çırpılır. Sıvı yağ, su, unlu karışım eklenerek çok az daha çırpılır ve yağladığımız kek kalıbına yayılır; önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında pişirilir. Ardından fırından çıkarılarak serinlemeye bırakılır.

Serinleyen pandispanya enine olacak şekilde bıçak ya da misina yardımıyla 2 eşit parçaya kesilir. Servis tabağına tabana gelecek kek konur. Ayrı bir kapta, nescafe, ılık su ve toz şeker karıştırılır ve karışımın yarısı, kek tabağını ıslatmak için kullanılır. Ardından üzerine küçük küçük doğradığımız mevsim meyveleri yayılır. Kekin diğer kısmı kapatılır ve kalan nescafe’li su üzerine gezdirilir.

Çırpma kabında, krem şanti ve soğuk süt, krema kıvama gelen kadar çırpılır. Kıvamı tutan krema pastanın üzerine ve yanlarına bir bıçak yardımıyla sürülür. Üzeri yine mevsim meyveleri ve bonibonlar ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekletilip servis edilir.

Pratik yaş pasta servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Dilek’e teşekkürler.

 

Bu tarif 685 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.