Ev Baklavası 11

Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası 1

Ev Baklavası 2

Ev Baklavası 3

Ev Baklavası 4

Ev Baklavası 5

Ev Baklavası 6

Ev Baklavası 7

Ev Baklavası 8

Ev Baklavası 9

Ev Baklavası 10

Hamuru için;

2 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı sirke

4-5 damla limon suyu

Aldığı kadar un

250 gr tereyağ

Açmak için;

Nişasta

İçi için;

Ceviz veya fındık içi (öğütülmüş)

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker

5 su bardağı su

4-5 damla limon

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Yoğurma kabında, 2 adet yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve 4-5 damla limon suyu karıştırılır. Ardından elediğimiz un azar azar eklenip kıvamlı, çok da sert olmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve üzeri örtülerek açılmak üzere bekletilir.

Her bir beze merdane ile küçük küçük açılıp aralarına nişasta serpilerek üst üste konur ve merdane ile büyütülür. Büyüyen yapraklar, oklava yardımıyla tek tek inceltilir.

Fırın 180 dereceye ayarlanır. Yağladığımız fırın tepsisine yapraklar 2şer kat olacak şekilde dizilir. Her iki katta bir, araya dövülmüş olan ceviz ya da fındık içi serpilir. Bu işlem tekrarlanarak tüm yufkalar tepsiye dizilir. Ardından tepside bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesilir.

Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılır ve baklavanın üzerine dökülür. Bu şekilde önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirilir. Zaman içerisinde fırının ısısı yavaş yavaş 150 dereceye kadar azaltılabilir. Üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.

Tepsi fırına verilir verilmez şerbet için toz şeker ve su bir tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan 15 dakika kadar sonra, 4-5 damla limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

Fırından çıkan baklava 4-5 dakika kadar bekletilir. Ardından üzerine ılık haldeki şerbet dökülür ve en az 3-4 saat baklavanın şerbeti çekmesi beklenir. Daha sonra servis tabağına alınarak servis edilir.

Ev baklavası servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Dilek’e çok teşekkürler.

 

Bu tarif 2016 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.