Kurdelalı Kurabiye 1

Kurdelalı Kurabiye Tarifi

Kurdelalı Kurabiye 2

Malzemeler:

150 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1.5 su bardağı pudra şekeri

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu

1 limon kabuğunun rendesi

Aldığı kadar un

Süslemek için;

Değişik renklerde kurdela

 

İşte Tarif:

Öncelikle ayrı bir kapta bolca un elenir. Margarin ya da tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılırsa daha iyi olur ama eğer fırsatınız yoksa mikrodalgada ya da ocakta da yakılmadan eritilebilir.

Yoğurma kabında pudra şekeri, yumurtalar, eritilmiş margarin ya da tereyağı, kabartma tozu ve rendenin ince tarafıyla rendelenmiş 1 adet limon kabuğunun rendesi karıştırılır. Ardından elenmiş olan un azar azar eklenip yoğrulur. Kıvamlı ve kolay  şekil verilebilen yumuşakça bir hamur hazırlanır. Mutfak tezgahının üzerinde merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. Ardından istenilen kurabiye kalıpları kullanılarak kurabiyeler hazırlanır. Her bir kurabiyenin ortası, bir tükenmez kalemin plastik silindir boru kısmı kullanılarak delinir ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.

170 derecede soğuk fırında, üstleri çok hafif kızarmaya başlayana kadar (20-25 dakika kadar) pişirilir. Fırından çıkarılıp serinletilir ve ardından istenilen renkte kurdelalar kullanılarak süslenir, servis tabağına alınır.

Kurdelalı kurabiye servise hazır, afiyet olsun.

Bu şık görünümlü ve lezzetli kurabiye tarifi için Yaseminciğime çok teşekkürler…

 

Bu tarif 499 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.