Ahududulu Yaş Pasta 2

Ahududulu Yaş Pasta Tarifi

Ahududulu Yaş Pasta 4

Ahududulu Yaş Pasta 3

Malzemeler:

Keki için;

4 adet yumurta

4 Türk kahvesi fincanı toz şeker

4 Türk kahvesi fincanı un

1 Türk kahvesi fincanı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kaynar su

1 çimdik tuz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

İç kreması için;

1 adet yumurta

2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) mısır nişastası

2 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

2 su bardağı süt

1 paket vanilya

İçi için;

250-300 gram ahududu

Üzerine sürülecek krema için;

2 paket toz krem şanti

2 çay bardağı soğuk süt

Üzerinin süslemesi için;

250-300 gram ahududu

1 kutu Dr. Oetker çilekli jöle

 

İşte Tarif:

Öncelikle kek hazırlanır. Keki pişireceğimiz yuvarlak kek kalıbı (Bu kek tarifi 24 cm’lik kalıba uygundur.) margarin ile güzelce yağlanır. (Eğer kekin kalıptan daha kolay çıkmasını istiyorsanız, bir miktar unu, yağlanmış kalıbın üzerine yavaş yavaş döküp, tüm margarinli kısımları unlayın.) Un, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kapta elenir.

Fırın 180 dereceye ayarlanır. Yumurtanın beyazları ve sarıları ayrılır. Beyazları ve bir çimdik tuz, mikser yardımıyla kar gibi olana kadar çırpılır. Ardından toz şekerin yarısı (2 Türk kahvesi fincanı toz şeker) eklenir ve bu şekilde de 3-4 dakika kadar çırpılır.

Diğer bir kapta, yumurtanın sarıları, kalan 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kaynar su mikser yardımıyla 7-8 dakika boyunca çırpılır. Ardından sıvı yağ ve yoğurt eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır. Bundan sonraki karıştırma işlemi tahta kaşıkla yapılmalıdır. Önceden çırptığımız yumurta beyazları ve elediğimiz un, vanilya ve kabartma tozu karışımı, yumurta sarılarına eklenir ve tahta kaşık yardımıyla tüm malzeme karışana kadar karıştırılır. Hazırlanan harç kek kalıbına dökülüp, önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilir. Pişen kek, kek kalıbından çıkarılarak serinlemeye bırakılır. Serinleyen kek, isterseniz bıçak yardımıyla, isterseniz misina ipi yardımıyla enine olacak şekilde iki parçaya bölünür.

Kek fırına verilir verilmez iç kreması hazırlanır. Bunun için öncelikle tencereye süt alınıp ısıtılır. (Hemen hemen kaynamak üzere olana kadar) Ayrı bir kapta ise un, toz şeker, yumurta, nişasta iyice çırpılır. Isınan sütün altı kısılır ve içerisine çırptığımız karışım azar azar eklenerek bir yandan sürekli çırpma teli ile karıştırılır. (Eklediğimiz yumurtanın sütün sıcaklığı nedeniyle bir anda pişmemesi için) Tüm malzeme eklendikten sonra sürekli karıştırmaya devam edilerek katı bir muhallebi kıvamı alana kadar (3-4 dakika kadar) pişirilir. Ocaktan almadan hemen önce tereyağı ve vanilya eklenip bu şekilde de 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edilir. Ardından ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak (yoksa kabuk bağlar) soğutulur.

Diğer tarafta derin bir çırpma kabında 2 paket toz krem şanti ve 2 çay bardağı soğuk süt 3-4 dakika boyunca mikserin en yüksek hızında çırpılır. (Krema akışkan olmayacak, iyice sertleşecek.)

Ahududular yıkanıp suyu süzdürülür.

Servis tabağına ikiye böldüğümüz kekin tabanı konur ve üzerine hazırladığımız iç krema bıçak yardımıyla yayılır. Kremanın üzerine ahududular yerleştirilir ve kekin diğer yarısı kapatılır. Çırpıp hazırladığımız krem şantinin bir kısmı, krema sıkma torbasının içerisine doldurulur. Geri kalan krem şanti ise pastanın üzeri ve yanlarına ince bir tabaka halinde bıçak yardımıyla düzgünce sürülür.

Pastanın üstünü süslerken öncelikle ahududular yerleştirilir, ardından meyvelerin etrafına ayırdığımız krem şantiden istenilen krema sıkma ucu kullanılarak sıkılır ve süslemeler yapılır. 1 kutu Dr. Oetker çilekli jöle tarifine göre hazırlanır ve oda sıcaklığına gelince, ahududuların üzerini hafifçe kaplayacak şekilde yayılır. Ahududulu yaş pastamız dolapta 2-3 saat serinletildikten sonra, soğuk olarak servis edilir.

Hem görünümü hem de lezzeti ile hayran bırakacak olan ahududulu yaş pasta servise hazır, afiyet olsun.

Bu pastayı birlikte yaptığımız canım dostum Zeynep’in ellerine sağlık, çok teşekkürler.

 

Bu tarif 1724 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.