Kuş Yuvası Böreği 1

Kuş Yuvası Böreği Tarifi

Kuş Yuvası Böreği 2

Malzemeler:

3 adet yufka

3 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için;

3 adet kabak

1 adet büyük boy soğan

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

 

İşte Tarif:

Öncelikle soğan küçük küçük doğranıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşen kadar kavrulur. Diğer tarafta kabaklar soyulup rendenin iri kısmından rendelenir ve elimizle sıkılarak fazla suyu alınır. Pembeleşen soğana rendelediğimiz kabaklar eklenip kabaklar suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ocaktan almadan hemen önce tuz ve karabiber eklenir.

Kabaklı börek sevmeyenler, kuş yuvası böreği için beyaz peynir ve ince ince doğranmış maydanoz ile karıştırıp o şekilde de iç hazırlayabilirler.

Fırın 200 dereceye ayarlanır. Her bir yufka 4 çeyrek parçaya kesilir. Kestiğimiz çeyrek parça tezgaha serilip, fırça yardımıyla her yerine azar azar sıvı yağ sürülür. Ardından en ince oklava ile, üçgen şeklindeki yufkanın geniş tarafından sarmaya başlanır. En sonuna kadar sarılmaz, çok az bir yufka uç kısımda açık olarak bırakılır. (Bu kısım böreğin alt kısmından kalacak.) Oklavaya sardığımız yufka, oklavadan çıkarılmadan önce güzelce büzülür. Ardından dikkatlice oklava çıkarılır. Büzülmüş haldeki yufka yuvarlatılarak kuş yuvası görünümü verilir. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine konur. Ortasına hazırladığımız harçtan konur. Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır. En son olarak böreklerin yanlarına yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında börekler iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak servis edilir.

Kuş yuvası böreği servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 177 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.