tavuklu bohça krep

Tavuklu Bohça Krep Tarifi

Malzemeler:

İç harcı için;

Yarım kilo (kuşbaşı doğranmış) tavuk göğsü

1 adet orta boy soğan

Yarım kutu konserve bezelye

1 küçük kutu konserve mısır

1 adet orta boy havuç

Karabiber

Tuz

2-3  yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım paketten biraz daha fazla olacak şekilde toz halinde beşamel sos

500 ml süt

Krep için;

1.5 su bardağı un

1.5 su bardağı süt

Yarım + çeyrek (3/4) su bardağı su

3 adet yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

25 gram kadar margarin ya da tereyağı (pişirmek için)

Üzeri için;

150 gram kadar taze kaşar peyniri

 

İşte Tarif:

Tavuk kuşbaşı olacak şekilde doğranır. Soğanlar da küçük küçük doğranmalıdır. Öncelikle soğan sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk eklenir. Tavuk suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan alır almaz istenildiği kadar tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.

Ayrı bir tencerede yarım paketten biraz fazla beşamel sos, 500 ml süt ile tarifinde anlatıldığı şekilde pişirilir. Hazırlanan beşamel sosa, pişirilmiş tavuklu harç eklenir.

Yine ayrı bir tencerede, soyulup küp küp doğranmış olan havuç bol su ile haşlanır ve süzülür. Konserve mısır ve bezelyeler de süzülür. Beşamel soslu harç, havuç, bezelye ve mısırlar derin bir kapta güzelce karıştırılarak iç harç hazırlanmış olur.

Ayrı bir kapta, krep için margarin hariç malzemeler çırpılır. Krep tavasına az miktarda margarin konup eriyince, karışımdan bir büyük kepçenin yarısı kadar krep harcı alınıp ısıttığımız tavaya dökülüp yayılır. (Büyüklüğü yaklaşık olarak bir tatlı tabağı kadar olmalı.) Her iki yüzü de çevrilerek pişirilir. Bu ölçü ile 15-16 adet kadar krep hazırlanabilmektedir.

Daha sonra hazırladığımız krepten 1 tanesi tezgaha serilir, ortasına tavuklu harçtan bolca konur ve kare olacak şekilde 4 tarafından kapatılıp bohça şekli verilir. (Dilerseniz bu işlemleri gündüzden yapıp buzdolabında bu şekilde bekletebilirsiniz. Akşam yemeğinden yarım saat önce dolaptan çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar koyup, kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirebilirsiniz.)

Fırın 200 dereceye ayarlanır. Şekil verdiğimiz bohçalar, aralıklı olarak yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir. Taze kaşar peyniri rendenin iri tarafında rendelenir ve tüm kreplerin üzerine mümkün olduğunca bol şekilde konur. Isttığımız fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir, sıcak olarak servis edilir.

Tavuklu bohça krep servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 630 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.