muzlu incirli pasta 2

Muzlu İncirli Pasta (Yumurtasız Sütsüz Tereyağsız) Tarifi

muzlu incirli pasta 5Malzemeler:

Keki için;

1 adet büyük muz

1 su bardağı toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağlı yaptım, çok güzel oldu)

1 çay bardağı sıcak su (kaynar olmayacak, ılıktan daha sıcak olacak)

1 adet limonun kabuğunun rendesi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı elma sirkesi

1.5 su bardağı un

 

İncirli muhallebisi için;

6 adet kuru incir

Yarım su bardağı kaynar su

2 su bardağı su

2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

 

Üzerini süslemek için;

Hindistan cevizi

1 adet limonun kabuğunun rendesi

 

İşte Tarif:

Keki için, öncelikle ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozu elenir. Tart kalıbı margarin ile güzelce yağlanır.

Çırpma kabında 1 adet muz çatal ile iyice ezilip ardından toz şekeri ilave edilerek 4-5 dakika kadar mikserle çırpılır. Ardından sıcak su, sıvı yağ, sirke ve limon kabuğu rendesi eklenerek biraz daha çırpılır. Son olarak, elediğimiz un, vanilya ve kabartma tozu da eklenip çok az daha çırpılır. Bu karışım önceden yağladığımız tart kalıbına yayılır.

Soğuk fırına verilir. Üzeri kızarmaya başlayana kadar 200 derecede bir süre (yaklaşık 20-25 dk) pişirilir, ardından fırının kapağı açılmadan 170 dereceye düşürülür ve bu şekilde 10-15 dk kadar daha pişirilir. İçerisine bıçak ya da kürdan batırılıp, ıslak çıkmayana kadar pişirilir ve serinlemeye bırakılır.

İncirli muhallebisi için, 6 adet incir küçük küçük doğranır ve rondoya alınır. Üzerine yarım su bardağı kaynar su eklenip rondoda iyice çekilir.

Tencereye 2 su bardağı su, mısır nişastası, vanilya ve toz şeker alınıp orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kıvam alınca rondodan çektiğimiz incirli harç tencereye eklenip karıştırılır ve bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Ara ara karıştırılarak serinletilir.

Muzlu kekimiz pişip soğuduktan sonra, incirli muhallebi kekin üzerine yayılır. En son olarak üstü limon kabuğu rendesi ve hindistan cevizi ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat serinletilip servis edilir.

Yumurtasız, sütsüz, tereyağsız olduğu için, alerjik yapısı olan çocuklar ve büyükler için de harika bir tarif olan muzlu incirli  pasta servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1349 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.