burma 2

Baklavalık Yufkadan Burma Tarifi

burma10

Malzemeler:

2 paket (Her pakette30 yaprak ve  -/+ 3 yaprak bulunuyor) baklavalık yufka

3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

150 gram tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ

 

Şerbeti için;

2.5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

 

Üzerini süslemek için;

Toz antep fıstığı

 

İşte Tarif:

Verilen ölçüden bir büyük dikdörtgen fırın tepsisi ve bir tane de en büyük boy dikdörtgen borcama burma yapılabilmektedir.

Öncelikle baklavalık yufka çok çabuk kuruduğu için, paketi açar açmaz yufkaların üzeri temiz bir havlu ile tamamen örtülmelidir. Yufka yaprağı masaya yayılır, üzerine irice çektiğimiz ceviz içi, her yerine eşit gelecek şekilde dağıtılır. İnce bir oklava ile şekildeki gibi sarılır. (Sımsıkı sarmamak gerekiyor, çünkü çok sıkı sarılırsa çıkarırken yufka parçalanabilir.) Oklavaya sarılan yufka yanlardan ortaya doğru büzülür ve dikkatlice oklavadan çıkarılır. En büyük dikdörtgen borcama, uzun tarafına 3 tane büzülmüş yufka gelecek şekilde dizilir. Bu şekilde tüm yufkalar oklava yardımıyla şekil verilerek borcama dizilir.

Dizilen yufkaların her bir parçası bıçak yardımıyla 2 ya da isteğe göre 3 eşit parçaya bölünür. Tavada eritip kızdırdığımız tereyağı ve sıvı yağ, yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirilir. (Tüm yufkaların üzerine azar azar yağ gelmeli.) Ardından yumurta fırçasının ucuyla yağladığımız yufkaların üzerine hafif hafif su serpilir Bu şekilde soğuk fırına 180 dereceye verilir. Nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Şerbeti için tencereye şeker ve su alınıp, 15 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan inmesine yakın 2-3 damla limon suyu damlatılır. Şerbet ılımaya bırakılır.

Tamamen soğumuş olan şerbet, ılık olan baklavaların üzerine yine bir kaşık yardımıyla azar azar gezdirilir. 1-2 saat sonra üzeri toz antep fıstığı ile süslenerek servis edilebilir.

Ağızda çıtır çıtır dağılan harika burma tatlısı servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Melek ablama çok teşekkürler…

 

Bu tarif 2063 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.