bonapart tatlısı 1

Bonapart Tatlısı Tarifi

bonapart tatlısı 2

Malzemeler:

1 litre süt

1 adet yumurta

6 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

1 su bardağı toz şeker

1 paket çiğ krema (200 ml)

1 paket vanilya

2 adet kare yaprak milföy

Karamel sosu için;

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 paket çiğ krema (200 ml)

 

İşte Tarif:

Süt, yumurta, un ve toz şeker bir tencereye konup kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Muhallebi soğuyunca içine vanilya ve çiğ krema eklenir ve blendır ile güzelce çırpılır.

2 adet milföy bir oklava yardımıyla biraz açılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konup 200 derecede pişirilir. Pişirdiğimiz milföy soğutulup el yardımıyla ufak kırıntılar haline getirilir.

Karamel sosu için, 2 bardak toz şekere 2-3 damla su damlatılıp ocağa alınır ve kısık ateşte kahverengiye dönüşene kadar karıştırılır. Rengi kahverengi olunca, bir yandan sürekli karıştırılarak üzerine 1 bardak su eklenir (ilk anda top top olacak, karıştırdıkça açılacak) ve bu şekilde karıştırılarak karamelize edilir. Ocağın altını kapatmaya yakın çiğ krema eklenir ve biraz daha karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Blendırda çırptığımız muhallebi kuplara konur ve 1-2 saat dolapta bekletilir. Ardından, muhallebilerin üzerine soğuyan karamel ve onun üzerine de milföy kırıntıları konulup servis edilir.

Bonapart tatlısı servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Elif ablama ve Melek ablama çok teşekkürler.

 

Bu tarif 1113 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.