beşamel soslu fırın patates

Beşamel Soslu Fırın Patates Tarifi

Malzemeler:

6-7 adet orta boy patates

2 küçük kutu mısır konservesi

200 gr kaşar peyniri

2 yemek kaşığı margarin

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

Üzeri için;

100-150 gram kaşar peyniri

 

İşte Tarif:

Patatesler haşlanıp soyulur ve bir çatal yardımıyla ezilir. Ardından içerisine 2 yemek kaşığı margarin ve rendelediğimiz 200 gram kadar kaşar peyniri ilave edilip püre yapılır. (Kaşar peyniri göz kararı da konulabilir.) Üzerine 2 kutu mısır konservesi, 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz karabiber ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan harç yuvarlak borcama döşenir ve buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir.

Ardından, fırın 180 dereye ayarlanır.

Beşamel sos için, 2 yemek kaşığı margarin kısık ateşte eritilir. Eriyen margarine 2 yemek kaşığı un ilave edilip, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Un kavrulunca, bir yandan sürekli çırpılarak üzerine 2 bardak süt yavaş yavaş ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır; ocaktan almadan hemen önce içerisine 1 çay kaşığı tuz ve biraz karabiber ilave edilir.

Hazırlanan beşamel sos sıcakken patateslerin üzerine dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına verilir. Beşamel sos kızarana kadar pişirilir, daha sonra üzerine 100-150 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri kızarınca fırından alınıp sıcak ya da ılık olarak servis edilir.

Beşamel soslu fırın patates servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Elif ablama çok teşekkürler.

 

Bu tarif 1602 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.