havuçlu rulo 1

Havuçlu Rulo Salata Tarifi

Malzemeler:

Rulonun hamuru için;

9 adet havuç

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

4 adet yumurta

5 yemek kaşığı (silme-tepeleme arası) un

1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

Yarım kilo süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

2-3 diş sarımsak

2 adet havuç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Süslemek için;

1 tutam maydanoz

1 tutam dere otu

 

İşte Tarif:

9 adet havuç rendelenip, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur, ardından tuz ilave edilip soğumaya bırakılır.

Fırın 180 dereceye ayarlanır. Derin bir kasede 4 adet yumurta çırpılır; un, kabartma tozu ve soğumuş olan havuçlar ilave edilip karıştırılır; ardından rondodan geçirilir. Yağlı kağıt serdiğimiz derince bir fırın tepsisine karışım düzgünce yayılır. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pişen havuçlu kek, yağlı kağıt yardımıyla rulo yapılıp bu şekilde serinlemeye bırakılır.

İç sosunu hazırlamak için, öncelikle 2 adet havuç rendelenip 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Kavrulan havuca tuz eklenip serinlemeye bırakılır.

Yarım kilo yoğurttan 4-5 kaşık ayrılır; geri kalan yoğurdun içerisinde 3 yemek kaşığı mayonez, 2-3 diş rendelenmiş sarımsak ve soğumuş olan havuçlar eklenip iyice karıştırılır. Fırından çıkarıp serinlettiğimiz rulo hamur yavaşça geri açılır; hazırlanan mayonezli sos, rulonun iç yüzeyine düzgünce yayılır; hamur tekrar rulo haline getirilir.

Son olarak, daha önceden ayırdığımız 4-5 kaşık yoğurt, rulonun üzerine sürülür; en üstü de ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu karışımı ile süslenir. 1-2 saat kadar buzdolabında bekletilip dilimleyerek servis yapılır.

Şık sunumuyla havuçlu rulo salatamız servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Elif Ablama çok teşekkürler…

 

Bu tarif 2324 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.