şekerpare 1

Şekerpare Tarifi

Şekerpare 12

Şekerpare 11

şekerpare 2

Malzemeler:

1 su bardağı pudra şekeri,

1 su bardağından 1 parmak eksik irmik

250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin

2 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kilo kadar)

Şerbeti için;

5 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

Çeyrek limondan biraz az limon suyu

Üzeri için;

1 yumurtanın sarısı

Süslemek için;

Toz antep fıstığı

 

İşte Tarif:

Öncelikle şerbet hazırlanır, su ve toz şeker tencereye alınıp kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatılır. Ardından çeyrek limondan biraz az limon suyu damlatılarak 2 dakika daha kaynatılıp tencere kenara alınır.

Ayrı bir kapta un elenir. Yumuşatılmış margarin ile pudra şekeri karıştırılır. Ardından irmik eklenip biraz daha yoğrulur. Yumurtalar eklenip tekrar yoğrulur. En son olarak vanilya, kabartma tozu ve un azar azar eklenip sertçe, ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elimizle yassı oval şekiller verilir. Margarinle iyice yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine çatalla bastırılıp şekil verilir, en son olarak yumurta sarısı sürülür. Soğuk fırında 180 derece altları ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkar çıkmaz, yarı ılık yarı sıcak olan şerbet tatlının üzerine dökülür ve tepsinin üzeri öncelikle aluminyum folyo ile kaplanır. Ardından üzerine başka bir tepsi kapatılır. Bu şekilde en az 4-5 saat bekletilir. (Ben genellikle geceden yapıp bekletiyorum.) Servis etmeden önce üzeri toz antep fıstığı ile süslenir.

Şekerpare servise hazır, afiyet olsun.

Bu güzel tarif için Melek ablama çok teşekkürler.

 

Bu tarif 4027 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.