kuzu kol tandır

Kuzu Kol Tandır Tarifi

Malzemeler:

1 adet kuzu kol

Marine sosu için;

1 tatlı kaşığı bal

Yarım limon suyu

1 tatlı kaşığı salça

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

 

İşte Tarif:

Kasaptan 1 adet kuzu kol alınırken, kolun üzerindeki yağlı kısım aldırılmalı ve kuzu kol parçalatılmadan sadece 2 yerinden kırdırılmalıdır. (Tandırlık olarak aldığınızı söylerseniz kasap anlayacaktır.)

Marine edilecek sos malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır ve kuzu kolu bu sos ile marine edilip üzeri kapatıldıktan sonra buzdolabında 1 gün bekletilir.

Ertesi gün et, geniş bir çelik tencereye yerleştirilir, dibini tutmayacak kadar (1 parmak kalınlığında) su eklenir. Haşlama gibi olmaması için fazla su koymamak önemlidir. Üzerine marine kabında kalan sos dökülür. Tencerenin ağzı, hiç hava almayacak şekilde aluminyum folyo ile kaplanır. Üstüne tencerenin kapağı da kapatılır ve en küçük ocakta en kısık ateşte 3,5-4 saat kadar pişirilir. Pişip pişmediği etin kemikten kolayca sıyrılmasından anlaşılabilir.

Piştikten sonra, etler kemikten sıyrılıp parçalanır ve bir tepsiye alınır. Kalan az miktarda suyu da eklenir. Fırın soğukken, ızgara kısmı açılarak 5-10 dakika kadar (hızlıca yanabilir, dikkatli olmak gerekir.) üzeri hafifçe kızartılır.

Kuzu kol tandır servise hazır, afiyet olsun.

Bu lezzetli tarif için Adil’e çok teşekkürler.

 

Bu tarif 2866 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.