bademli pilav 3

Bademli Pirinç Pilavı Tarifi

Bademli Pirinç Pilavı

Malzemeler:

1 büyük su bardağı pilavlık baldo pirinç

1,5 büyük su bardağı kaynar su

1 adet büyük boy havuç

50 gram tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 Türk kahvesi fincanı kabuğu soyulmuş badem

Bademleri kavurmak için 1 yemek kaşığı tereyağı

Pirinci ıslatırken kullanmak için 2 yemek kaşığı tuz

İşte Tarif:

Öncelikle pirinci derin bir kaba alıp, üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve elimizin dayanabileceği sıcaklıkta sıcak su eklenir. Suyu bolca koyabilirsiniz. Bu şekilde mümkünse 1 saat, değilse en az 25-30 dakika bekletmek pirincin kıvamında olması için önemlidir. 1 saatin sonunda pirinç süzgeçte iyice yıkanıp, suyu süzdürülür. Pilav tenceresine tereyağı eklenir, yağ eritilir ancak yakmamaya dikkat edilmelidir. Eriyen yağa, suyunu süzdürdüğümüz pirinç eklenip ara ara karıştırılarak orta-yüksek civarı bir ateşte kavrulur. Bir yandan 1 adet havuç soyulup rendenin kalın kısmına rendelenir. Pirinç taneleri iyice şeffaflaşana kadar kavrulmaya devam edilir. Bu sırada kettle’da 1,5 büyük su bardağı su kaynatılıp hazırlanır.

Şeffaflaşan pirince, rendelenen havuç eklenip biraz kavrulur. Ardından pilav tenceresi en küçük ocağın en kısık haline konur. Pirince kettle’da kaynattığımız su eklenir, 1 tatlı kaşığı tuz konup karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılarak bu şekilde yavaş yavaş pişmeye bırakılır. Yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde suyunu tamamen çekene kadar karıştırılmadan pişirilir. Suyunun neredeyse tamamının çektiği görüldüğünde, tahta bir kaşıkla karıştırılır, kabartılır. Eğer halen suyu kalmışsa, bir süre daha pişirilir, yok eğer suyunu tamamen çekmişse, ocak kapatılır. Tencerenin kapağının altına bir gazete ya da havlu peçete konup, bi 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.

Bademleri soymak için, kaynar suda 15-20 dakika kadar bekletmek gerekir. Ardından kabukları yumuşayan bademler el yardımı ile soyulur.

Servis yapmadan hemen önce ufak bir tavada tereyağı ve soyulmuş bademler kavrulur. Bademler hafif pembeleşince hemen ocaktan almak gerekir. Çünkü yağın sıcaklığı ile, ocaktan alındıktan sonra da bir süre pişmeye devam ediyor. Dinlenip kabarmış olan pilav servis tabağına alınır, üzeri kavurduğumuz bademler ile süslenir.

Bademli pirinç pilavı servise hazır, afiyet olsun.

bademli pilav 4

Bu tarif 1319 kez görüntülendi.

3 comments

  1. en kritik noktayi atlamissin aysecim, badem kabuklari nasil soyulur. Bi defasinda 2 saat ugrastim bi daha da badem kabugunu soyma isine girmedim :(

  2. :) bademlerin nasıl kolay soyulabileceği konusunda tarife ekleme yaptım. Ellerine sağlık ;)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.