Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler:

800 ml süt

4 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

4 kahve fincanı toz şeker

125 gram margarin ya da tereyağı

1 paket vanilya

1 paket toz çikolata sosu

Çikolata sosu için 400-450 ml süt

Üzeri için;

Toz Antep fıstığı, bir paket rulo kat

 

İşte Tarif:

Öncelikle yağı eritip un ile birlikte, unun kokusu gidene kadar (3-4 dakika kadar) kavuruyoruz. Ardından sütü yavaş yavaş, bir yandan karıştırmaya devam ederek ekliyoruz. Sütün tamamını ekledikten sonra, toz şeker ve vanilyayı da ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ardından derin bir kaba aktarıp, mikser ile yarım saat süreyle çırpıyoruz.

Eğer borcamda hazırlayıp kare kare servis yapmak istiyorsak, önce borcamı ıslatıp ardından hazırlanan tatlıyı borcama düzgünce yayıyoruz. Kuplarda servis yapacaksak, kupları ayırca ıslatmaya gerek yok, istediğimiz kadar kupa tatlıyı paylaştırıyoruz.

Çikolata sosu, tarifine göre 400-450 ml süt ile pişiriyoruz, nasıl bir kıvam isteniyorsa sütü ona göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, pişirdiğimiz sosu ara ara karıştırarak soğutuyoruz. Bu şekilde karıştırmazsak kabuk oluşabilir. Sosu soğuttuktan sonra, borcamın üzerine yayıyoruz, ya da kuplara paylaştırıyoruz. Kuplarda yapıyorsak, her bir kupun içerisine bir tane rulo kat batırıp, üzerine de bir miktar toz Antep fıstığı ekleyebiliriz.

Yalancı tavuk göğsü servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 1627 kez görüntülendi.

2 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.