yalancı biber dolması 3

Yalancı Biber Dolması Tarifi

yalancı biber dolması 4

yalancı biber dolması  yalancı biber dolması 2

Malzemeler:

12-13 adet dolmalık biber

1,5 su bardağı dolmalık pirinç

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates

2 adet orta boy soğan

2 adet çarliston biber

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ veya 50 gram kadar tereyağı)

1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane

1 tepeleme çay kaşığı karabiber

Yarım demet maydanoz

Pişirirken kullanılacak salçalı su için 1 tepeleme yemek kaşığı salça

 

İşte Tarif:

Öncelikle dolmalık biberlerin sap ve çekirdekleri çıkartılır ve güzelce yıkanır. İstenirse kızgın yağda çok az kızartılabilir. (Bu şekilde de oldukça lezzetli olacaktır. )Ardından soğan ve domates soyulup rondodan geçirilir. Çarliston biberler de yıkanıp çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük doğranır. Bir kapta, domates, soğan, salça, zeytinyağı, biber, tuz, nane, ince ince doğranmış maydanoz, karabiber ve yıkanmış pirinç güzelce karıştırılır.

Hazırlanmış harç, biberlerin içine yaklaşık yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Pişen pirinçler genişleyeceği için biberler tamamen harç ile doldurulmamalıdır. Doldurulan biberler tencereye düzgün şekilde ve dik olarak yerleştirilir. Ayrı bir kapta kaynar su ile 1 yemek kaşığı salça karıştırılır. Tencereye, biberlerin yarısından daha çok olacak, ancak üzerlerine gelmeyecek seviyede salçalı su ilave edilir. Öncelikle yüksek ateşte ilk kaynayana kadar beklenir. Ardından orta-kısık arası ateşte yaklaşık 1 saat kadar (Pirinç tanelerinden ve biber dolmalarının dış kabuğundan yemeğin pişip pişmediği anlaşılabilir.

Ardından servis tabağına alınır ve ister sıcak isterse soğuk servis edilir. Yalancı dolma yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 4153 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.