patlıcan karnıyarık 2

Patlıcan Karnıyarık Tarifi

patlıcan karnıyarık

Malzemeler:

8 adet orta boy patlıcan

200-250 gram kıyma

3 adet kuru soğan

3 adet büyük domates (1 adedi süslemek için)

Bir tepeleme yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

Yeterince tuz

Yeterince toz şeker

Karabiber

Bol sıvı yağ (kızartmak için)

1 adet sivribiber (süslemek için)

Yarım yemek kaşığı salça

 

İşte Tarif:

Patlıcanlar yıkanıp şeritler halinde soyulur, ortalarından uzunlamasına hafifçe kesilir. Bol tuzlu suda yarım saat kadar acısını salması için bekletilir.

Bir yandan ince ince doğranan soğanlar margarinle pişirip pembeleştirilir. Ardından kıyma eklenir, suyunu salıp çekinceye kadar soğanlar ile birlikte pişirilir. Bir yandan 2 adet domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır. Suyunu çekmiş olan kıymaya eklenir. Domatesler yumuşayıp suyu azalıncaya kadar bu şekilde pişirilir. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber eklenir. Serinlemeye bırakılır.

Acısı çıkan patlıcanlar iyice kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Daha sonra fırın tepsisine ya da borcama, kesik atılan kısım üste gelecek şekilde yerleştirilir. Kesik kısımlar bir kaşık yardımıyla iyice genişletilir. Bu iç kısımlarına bir tutam toz şeker, bir tutam tuz serpilir. Ardından hazırlanan iç, patlıcanlara paylaştırılır. Kalan domates ve sivri biber, süslemek için istenilen şekilde doğranır ve patlıcanların üzerine yerleştirilir. Yarım yemek kaşığı salça sulandırılır ve patlıcanların yarısına kadar gelecek (üstlerini örmemeli) fırın tepsisine doldurulur. Bu şekilde 200 derece fırında, üzerine konan biberler pişip suyu azalıncaya kadar pişirilir.

Patlıcan karnıyarık yemeği sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

 

Bu tarif 2140 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.