pastahane simidi 2

Pastahane Simidi Tarifi

IMG_0702

Malzemeler:

250 ml ılık su

250 ml ılık süt ya da ılık çiğ krema

1 adet yumurta

2 paket kuru instant maya

2 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Aldığı kadar un (Yaklaşık 7-8 su bardağı kadar)

Üzeri için;

2 paket kavrulmuş susam

Yarım su bardağı pekmez

 

İşte Tarif:

Öncelikle susamlar orta ateşte ve sürekli karıştırılarak yaklaşık yarım saat boyunca kavrulup serinlemeye bırakılır.

Hamurun yoğrulacağı kapta ılık su, ılık çiğ krema, toz şeker ve toz mayayı karıştırılıp 5-6 dakika kadar beklenir. Kabaran mayaya,yumurta, sıvı yağ, tuz ve önceden elediğimiz un azar azar eklenir. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline getirilir. Tezgah unlanıp, hamur üzerine yerleştirilir. Temiz bir mutfak bezi ya da havlusu sıcak su ile ıslatılır. Fazla suyu sıkılıp hamurun üzeri güzelce örtülür. Bu şekilde 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan hamur rulo haline getirilip 10 eşit parçaya bölünür. Her parçayı ince uzun bir şerit yapılır, iki kat haline getirilip bilezik yapar gibi burulur. İki ucu çok iyi bir şekilde birleştirilir. Şekil verilen hamurlar da unlu tezgahta dinlendirilir. Tüm hamurlara şekil verilince, ayrı bir kapta pekmez sulandırılır.

Fırın telinin üzeri alüminyum folyo ile kaplanıp hazırlanır. Simitlerin her yeri fırça yardımı ile pekmezli suya bulanır. ardından kavrulup serinletilmiş susama batırılır. tamamen susam ile kaplanır ve folyo üzerine yerleştirilir.

Simitler fırına konmadan 5 dakika önce fırın 200 dereceye ayarlanır. Ardından fırın kapatılıp, simitler fırına yerleştirilir, bu şekilde 15 dakika kadar fırında mayalanmaya bırakılır. Daha sonra 225 derecede 20 dakika kadar pişirilir. En son olarak fırının ızgara özelliği varsa 2-3 dakika boyunca da ızgara kısmında pişirilir.

Mis gibi pastahane simidi servise hazır. Afiyet olsun.

 

Bu tarif 1055 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.