labneli meyveli tartolet 4

Labneli Meyveli Tartolet Tarifi

labneli meyveli tartolet 2

labneli meyveli tartolet 1

labneli meyveli tartolet 3

labneli meyveli tartolet 5

Malzemeler:

Hamuru için;

100 gram margarin

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı un

Kreması için;

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı (silme – tepeleme arası) un

1 adet yumurtanın sarısı

Yarım su bardağı toz şeker

100 gram labne peyniri

1 paket vanilya

Süslemek için;

İstenilen meyveler (çilek, kivi, ananas, üzüm vb.)

 

İşte Tarif:

Margarin eritilir ve un ayrı bir kapta elenir. Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp güzelce yoğrulur. Yaklaşık 20-25 dakika kadar hamurun üzerine ıslak bir bez konup dinlendirilir.

Labne peyniri ve vanilya haricindeki tüm krema malzemeleri bir tencereye konur ve sürekli karıştırarak orta ateşte yoğun kıvamlı bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. En son olarak vanilya eklenir ve serinlemeye bırakılır. Tamamen serinleyince labne peyniri eklenip blendırdan geçirilir.

Fırın 160 dereceye getirilir. Hamur çok az un yardımıyla tezgahta merdane ile açılır. Fazla kalın olmamalıdır; ardından çay bardağı ile yuvarlak şekiller ayrılır. En küçük boy tart kalıplarına yerleştirilir ve elle bastırılıp düzeltilir. Ardından bir kürdan yardımı ile mümkün olduğunca her yeri delinir. Önceden ısıtılmış olan 160 derece fırında yaklaşık 15-16 dakika kadar (pembeleşene kadar) pişirilir. Çıkarılıp soğumaya bırakılır. Süsleme için kullanılacak meyveler yıkanıp doğranır.

Soğuyan tart hamurlarının içine birer tatlı kaşığı muhallebi ve en üstüne de istenilen meyveden konup servis tabağına alınır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilirse daha güzel olur.

Labneli meyveli tartolet servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 3120 kez görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.