Kaplumbağa Salata Tarifi

Kaplumbağa Salata Tarifi

Malzemeler:

1 paket makarna (spagetti hariç herhangi bir çeşit olabilir.)

1 adet havuç

1 küçük kutu konserve mısır

Yarım kutu konserve bezelye

7-8 adet kornişon turşu (salatalık turşusu)

Yarım kilo süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı mayonez (İsteğe bağlı)

2 diş rendelenmiş sarımsak (İsteğe bağlı)

Tuz

Süslemek İçin;

2 adet salatalık

1 adet yumurta

Çörekotu

Taze kırmızıbiber

4-5 adet yaprak marul

 

İşte Tarif:

Öncelikle makarnayı pişirip serinlemeye bırakıyoruz. 1 adet havucu soyup küp küp doğrayarak, ayrı bir kapta haşlıyoruz. Kornişon turşularını küçük küçük doğruyoruz. Tüm malzemeler hazır olunca, süzme yoğurdu biraz su ile yumuşatıyoruz. Derin bir kapta makarna, mısır, bezelye, haşlanmış havuçları ve doğranmış kornişon turşuları karıştırıyoruz. Sulandırdığımız yoğurdu ve tuzunu, isteniyorsa mayonez ve rendelenmiş sarımsağı da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Derin bir borcamın içini streç film ile (ya da naylon poşetler ile) kaplayıp, hazırladığımız salatayı kaba dolduruyoruz. Güzelce bastırıp, üstünü düzleştiriyoruz. Çıkardığımızda şeklinin bozulmaması için bu şekilde buzdolabında en az 1 saat kalması uygun olacaktır.

Süslemesi için, 1 adet yumurtayı sert olacak hale gelen kadar haşlıyoruz. Haşlanan yumurtayı soyup, ortadan ikiye bölüyoruz, kullanacağımız kısımda, bıçağın ucuyla göz ve burun için küçük oyuklar oluşturuyoruz. Burnu için taze kırmızıbiberden küçük bir parça kesebiliriz. Gözler için, oyukları çörek otu ile dolduruyoruz. Kaplumbağanın ayakları için, 1 adet salatalığı güzelce yıkayıp soymadan 4 parçaya bölüyoruz. Diğer salatalığı da yine güzelce yıkayıp, soymadan çok çok ince olacak şekilde yuvarlaklar hazırlıyoruz.

Salatayı dolaptan çıkarıp, marul yapraklarını biraz dışa taşacak şekilde üzerine koyuyoruz. En üste de servis tabağını ters olarak koyup; salatayı alt üst olacak şekilde çeviriyoruz. Ardından kaplumbağanın bacak ve kafasını yerleştiriyoruz. Geri kalan tüm kısmı, yuvarlak olarak kestiğimiz salatalıkları dizerek kapatıyoruz.

Kaplumbağa Salata servise hazır, afiyet olsun.

 

Bu tarif 2463 kez görüntülendi.

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.